DRAMA NA NEBU - NOVI SUKOB NA POMOLU? Turski lovci uleteli u vazdušni prostor ove evropske zemlje
Printscree You Tube

- Najoštrije osuđujemo kršenje nacionalnog suvereniteta bez presedana - navedeno je u saopštenju grčkog Ministarstva spoljnih poslova, u kome se ističe da je ova akcija veoma jasna eskalacija turske provokacije, preneo je grčki list "Katimerini".

U saopštenju se navodi da je po nalogu grčkog šefa diplomatije Nikosa Dendiasa, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Temistoklis Demiris izrazio hitan i intenzivan protest turskom ambasadoru u Grčkoj.

Ovaj potez je jasna turska provokacija i deo napora Turske da promoviše svoj neootomanski revizionizam, kršeći sva osnovna pravila međunarodnog prava. Ovo podriva koheziju i neposredne prioritete NATO i predstavlja jasnu pretnju Evropskoj uniji u kritičnom trenutku, pošto je luka Aleksandrupolis ključno transportno čvorište za jačanje grčkih saveznika, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lucky

20.05.2022 21:58

Sukob izmedju Grcke i Turske ne moze da ss desi jer su obe clanice NATOa a statut NATOa ,ne dozvoljava da clanice medjusobno ratuju.E sad ako isteraju Tursku iz NATOa ,onda je moguce da ce Turska pregaziti grcku ko plitak potok! Zato ce Grci u NATOu da budu na strani Turske a ovo im je ulozorenje! Grci se i jesu malo vise zaneli i misle da su neko. Ima jh 4miliona a drze ogromnu teritoriju.Da se razumemo ,nije samo kopno teritorija ,Grci imaju nekiliko puta vecu vodenu pivrsinu od kopnene!!!! A to im je dato ,nije njihovo!