HLADAN TUŠ ZA NEMCE ZBOG RUSIJE "Da li je zaista potrebno da se perete toplom vodom sedam dana u nedelji?"
Foto: Shutterstock

„Moraćete da se zapitate da li je zaista potrebno da se tuširate toplom vodom sedam dana u nedelji – sa grejanjem na gas“, rekao je šef Savezne agencije za mreže Klaus Miler. 

Slično tome i komesarka EU za konkurenciju Margarete Vestager  savetovala stanovnike EU da „kontrolišu svoje tuširanje i tuširanje svojih tinejdžera.

Ove objave dolaze nakon što se vicekancelar Nemačke i savezni ministar za ekonomska pitanja Robert Habek izjasnio protiv uvođenja embarga na isporuke gasa iz Rusije, preneo je "TASS".

„Direktni embargo na ruski prirodni gas bi ugrozio socijalni mir u Nemačkoj. Zbog toga moramo da postupamo oprezno, da temeljno pripremimo svoje poteze i da se držimo svojih planova, ako želimo da naškodimo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu", rekao je on u intervjuu za za „Funke Mediengruppe“, prenosi agencija.

On je saopštio da Nemačka aktivno radi na tome da postane nezavisna od fosilnih goriva iz Rusije kao i da je „postigla veoma dobar napredak“ u smanjenju zavisnosti od isporuka ruskog gasa i uglja.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NN

17.04.2022 01:43

Prljav im je obraz,pa moze i tijelo . Redovno unistavaju druge i gledaju svoj interes. Njemacka politika je sad u dilemi,sta je za njen narod dobro: propast ili spasenje. A drugima ce da pametuju sta ne smiju i da prisiljavaju da urade ono sta njima odgovara. Mi smo imuni na tezak život i probleme. Sto se za njih ne moze reci. Sve dođe na naplatu. Tako je kad ratujes sa Bogom!