KRENUO BICIKLOM NA RUSIJU, ALI STVARNO Nemački ministar poslao šok poruku građanima
Foto: EPa/FILIP SINGER

Uz sve više smrtnih slučajeva u Ukrajini usred ruske vojne operacije, Nemačka je pod pritiskom da prekine uvoz ruskog gasa i nafte jer kritičari kažu da ti prihodi Moskvi osiguravaju ključna sredstva za vođenje rata.

Moskva svoju intervenciju u Ukrajini opisuje kao "specijalnu vojnu operaciju" od početka primene vojnih dejstava, 50 dana ranije.


Habek je rekao da bi Nemačka mogla da postane manje zavisna (od Rusije) kada bi građani smanjili potrošnju energije, predlažući korišćenje voza ili bicikla umesto vožnje automobilima kad god je to moguće. 

"Svaki kilometar koji se nismo prevezli doprinos je smanjenju zavisnosti od ruskih izvora energije. Time takođe štitimo klimu", rekao je Habek u intervjuu za "Funke Media Grup".

Habek je rekao da je smanjenje individualne potrošnje energije za 10 odsto moguće, dodajući da poslodavci mogu da doprinesu tako što bi ponudili radnicima mogućnost rada od kuće gde god je to moguće.

"Gde god je to moguće, opet bi moglo da se radi od kuće jedan ili dva dana u nedelji – u početku na dobrovoljnoj bazi", rekao je ministar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

16.04.2022 11:43

Tako je vozite bicikla može i rosule to ste i zaslužili neo nacisti protiv pravosljavla Treba putin da vas dotuce maksimalno do korena oduzeli ste srbima silom kosovo