SVETU PRETI RAT ZBOG LEKA ZA KORONU?! Jeziva analiza stručnjaka: Bogati se grabe, plaćaju na milijarde!
Shutterstock/Adam Vilimek

Sjedinjene Američke Države proizvele su lek protiv KOVIDA-19, što je u čitavom svetu izazvalo veliko oduševljenje, ali ubrzo potom planetom se proširio panični strah da bi upravo taj korak u borbi sa pandemijom koronavirusa mogao da izazove pravi rat, budući da, kako sada stvari stoje, teško da će medikamenta biti u dovoljnoj meri da se zadovolje potrebe svih. 

Na to je ukazao Adam Tejlor, analitičar američkog lista Vašington post, koji je citirao reči kolumbijskog ministra zdravlje Fernanda Ruiza "da pomenutog leka nema dovoljno da bi mogao da stigne u sve delove sveta, posebno one najugoroženije", ističući zatim da takva situacija preti da dovede do još goreg sceranija od neravnopravne raspodele vakcina. 

- Ruiz ima razloga za strah. Bogatije zemlje su već unapred kupile veliki deo ponude tretmana za koji se očekuje da će biti dostupan u prvoj polovini 2022. Efikasna upotreba pilula - koje uključuju Fajzerov Pakslovid i Merkov molnupiravir. Podsrazumeva se da su se one obezbedile i testove na koronavirus, kojih na mnogim mestima u svetu i dalje nema - naveo je Tejlor.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading