KRVOPROLIĆE Teroristi ISIS-a zaustavljaju i masakrirali ljude!
Foto: Twitter/printscreen

Teroristi su posle uspešne infiltracije uspeli da dođu do puta koji povezuje gradove Madhul i Al-Bu Džuma. Tamo su na neko vreme postavili svoj kontrolni punkt.

Na kontrolnom punktu teroristi su zaustavili mini kamion u kome su bila dva lokalna ovčara, mini kombi sa sedam radnika Sirijske naftne kompanije koji su se vraćali sa naftnog polja Karatah i jedan ​​motocikl kojim je upravljao pripadnik sirijske 17. divizije.

Svih deset ljudi pogubili su teroristi ISIS-a, koji su zapalili tela i vozila pre nego što su se povukli nazad u pustinju Deir ez Zora.

Posle smrtonosnog napada, Nacionalne odbrambene snage (NDF) rasporedile su velike snage duž puta Madhul-Al-Bu Džuma. Borci NDF-a spasili su čoveka koga su ranili teroristi ISIS-a i trenutno rade na obezbeđivanju tog područja.

ISIS je nedavno pojačao svoje operacije u delu Deir ez Zora koji kontroliše vlada. Dana 13. novembra, najmanje sedam boraca plemenske provladine formacije poznate kao "Usud al-Šarkija" ubijeno je u zasedi koju su postavile ćelije terorističke grupe u blizini grada Masraba u severnom delu pokrajine.

Sirijske vladine snage i njihovi saveznici, uključujući ruske vazdušno-kosmičke snage, verovatno će vrlo brzo odgovoriti na masakr ISIS-a u zapadnom Deir ez Zoru. Operacija velikih razmera za čišćenje i obezbeđivanje regiona izgleda veoma moguća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading