PETRA JE UBIJENA NA PEŠAČKOM PRELAZU Otkriveni svi detalji nesreće u Zagrebu
Foto: Shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu objavilo je da je donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv dvojice muškaraca rođenih 2000. i 2001. godine za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula studentkinja Petra (20) kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu.

Sumnja se da je 21-godišnji okrivljeni, 26. juna 2021. u 00.36 sati u Zagrebu, bez vozačke dozvole za motor i pod uticajem alkohola od najmanje 0,27 g/kg upravljao motociklom marke Honda Limbacher NC700 južnom kolovoznom trakom Jarunske ulice u smeru severoistoka.

Nadalje, sumnja se da se obeleženom pešačkom prelazu nije približavao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava pešake, odnosno tako da može zaustaviti svoj motocikl da bi propustio pešake koji su već stupili na pešački prelaz. U nastavku je vožnje, osnovano se sumnja, prešao motociklom preko pune crte na kolovozu na severnu kolovoznu traku namenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smera te je preticao lično vozilo kojim je upravljao 20-godišnji okrivljeni i još jedno lično vozilo, prenosi Index.

21-godišnjak na motociklu bio alkoholisan, 20-godišnjak u Audiju preticao preko pune linije

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnji okrivljeni u trenutku kada ga je motocikl preticao, upravljajući ličnim vozilom marke Audi i pristajući da životno ugrozi osobe koje učestvuju u saobraćaju, prešao takođe preko pune crte na kolovozu na severnu kolovoznu traku, a da se nije uverio može li to učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju i tako započeo preticanje vozila ispred svog koji se približavao obeleženom pešačkom prelazu i usporavao kretanje.

Postoji osnovana sumnja da je 21-godišnji okrivljeni bio pod uticajem alkohola svestan da ne može sigurno upravljati motociklom te pristajući da u takvom stanju te opisanim načinom vožnje životno ugrozi osobe koje učestvuju u saobraćaju, pa je u nastavku preticanja i kretanja severnom kolovoznom trakom, usmerio kretanje motocikla bliže severnom rubu kolovoza te prednjim delom motocikla naleteo na levu stranu pešakinje koja je prelazila kolovoz Jarunske ulice preko obeleženog pešačkog prelaza krećući se u smeru severa. Oštećena je usled naleta odbačena te je preminula na mestu događaja.

Sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv obojice okrivljenih na temelju članka 123. stavka 1. tačka 2. Zakona o krivičnom postupku, saopštilo je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading