DA SE NAJEŽIŠ Zbog upaljača mladić izboden na smrt
Foto: Youtube/Printscreen

Mladić je izboden nožem samo nekoliko trenutaka nakon što je strancu rekao da nema upaljač tokom šetnje kući sa prijateljima nakon noćnog provoda.

Jakob Bilington, iz Crosbija u Liverpulu, imao je samo 23 godine kada mu se Zefania Mek Lid obratio da ga pita da li ima upaljač.

U razgovoru za ITV Nevs, žrtvin prijatelj, Majkl Kalaghan (24), otkrio je svoje sećanje na trenutke pre nego što se dogodio nasumični napad, javlja Liverpul Eho.

Njega je takođe izbo nožem Mek Lid i on je proveo 187 dana u bolnici oporavljajući se od povreda.

Majkl i Jakob, obojica iz Liverpula, i grupa prijatelja vraćali su se u hotel u ranim jutarnjim satima 6. septembra prošle godine, kada je Mek Lid prišao grupi.

Majkl je rekao:

- Ovaj čovek Mek Lid je prišao meni i Jakobu i pitao nas da li imamo upaljač, a obojica smo rekli da nemamo i da nam je žao.

- Tada se sećam da sam čuo vrisak, što je sigurno bio Jakob, a zatim sam stavio ruku na vrat i mogao sam da osetim ranu.

Majkl je pao u zagrljaj drugom prijatelju, koji je uspeo da zaustavi krvarenje i kao rezultat toga spasio mu život.

Nož mu je presekao karotidnu arteriju, vratnu venu i vagusni živac i bio je u indukovanoj komi 3 nedelje.

Njegova leva ruka je ostala paralizovana od napada i teško razgovara zbog oštećenja na vokalnim žicama.

- Očigledno sam imao puno povreda, ali s vremenom će biti bolje. Oporaviću se, ali ne možemo da vratimo Jakoba - rekao je Majkl.

Prošlog meseca, Zefania Mek Lid (27) pojavio se na sudu.

Priznao je krivicu za ubistvo Jakob Bilingtona, a takođe je priznao nekoliko povezanih optužbi u vezi sa još sedam povređenih tokom istog incidenta.

Presuda će mu biti izrečena u septembru.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading