Turska neće ostati nema na izraelsko nasilje!
Foto: Shutterstock

U saopštenju Erdoganove pres službe navodi se da je tokom susreta bilo reči o regionalnom razvoju i koracima koji bi mogli dodatno da ojačaju odnose Turske i Palestinske uprave.

Predsednik Turske je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo pozitivnim tokom bilateralnih odnosa s palestinskom upravom u svim oblastima, od ekonomije i trgovine do kulture, obrazovanja i turizma, ali je i upozorio da uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti u regionu neće biti moguće sve dok se nastavlja izraelska politika okupacije i aneksije, prenela je agencija Anadolija.

Erdogan je podsetio da Turska nije i neće ostati nema na izraelsko nasilje nad Palestincima i istakao da će i dalje podržavati proces unutrašnjeg pomirenja među Palestincima.

Nakon susreta na vrhu, održan je sastanak dve delegacije kojem su prisustvovali ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, predsednik državne uprave za verske poslove Ali Erbas, šef obaveštaje službe Turske (MIT) Hakan Fidan, šef kancelarije za komunikacije Fahretin Altun, predstavnik kabineta turskog predsednika Ibrahim Kalin i savetnik predsednika Erdogana Sefer Turan.

U palestinskoj delegaciji su bili ambasador u Turskoj Faid Malik, ministar spoljnih poslova i migracija Rijad Maliki i brojni drugi palestinski zvaničnici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading