KIM DŽONG-UN DRASTIČNO SMRŠAO Pokrenute teorije o bolesti, južnokorejski mediji otkrivaju detalje (VIDEO)
EPA

Nedavno se posle duže pauze pojavio u javnosti kada je vodio sednicu vladajuće Radničke partije, a najnovije fotografije sugerišu da je smršao, prenosi britanski Gardijan.

Kako se navodi, na pojedinim slikama izgledao je prilično mršavije u odnosu na neke ranije fotografije i snimke.

Portal NK njuz, iz Seula, uvećao je slike u nameri da potvrdi ove sumnje, a istakli su i da je Kim, za koga se veruje da ima oko 37 godina, poseduje skupoceni sat od 12.000 dolara, na kome je navodno, zategao kaiš!

Južnokorejski medij tvrdi da je Kim izgubio nekoliko kilograma što se može videti i po tome da mu je ruka takođe mršavija.

KIM DŽONG-UN DRASTIČNO SMRŠAO Pokrenute teorije o bolesti, južnokorejski mediji otkrivaju detalje (VIDEO)

EPA/KCNA

 

 

Inače, severnokorejski vođa važi za strastvenog pušača, a njegov otac Kim Džong-il preminuo je, navodno, od srčanog udara u decembru 2011. godine. To je sve navelo analitičare da zaključe da se Kim proteklih godina bori sa gojaznošću, pre svega, i da ima i drugih zdravstvenih problema.

Južnokorejske obaveštajne službe čak tvrde da je prošle godine, primera radi, Kim težio oko 140 kilograma, a otkad je na vlast stupio 2011. godine, navodno se ugojio oko 7 kila.

Ipak, nisu uspeli da razjasne da li je mršaviji zato što boluje od određene bolesti ili je poveo računa o liniji.

NK njuz se poziva i na reči jednog analitičara koji tvrdi da Kim želi da bude mršaviji kako bi pobošljao reputaciju u svojoj zemlji. Naime, u Severnoj Koreji vlada nestašica hrane i ekonomska kriza, dok je trgovina sa Kinom značajno opala zbog pandemije korona virusa.

 

 

Ovo nije prvi put da se spekuliše o zdravlju severnokorejskog vođe, međutim, kako je u pitanju jedna od najzatvorenijih zemalja sveta, informacije su uglavnom šture, ali i oprečne.

2014. godine Kima nije bilo u javnosti oko 6 nedelja, a kada se konačno pojavio, šetao je uz pomoć štapa. Južnokorejske službe su tada napomenule da se sumnja da je operisao cistu na članku.

Prošlog proleća se takođe nije pojavljivao neko vreme, pa su se čak pojavile i tvrdnje da je preminuo ili da je operisao srce. Postoji i teorija da je jednostavno bio u izolaciji kako bi se zaštitio od korona virusa, iako u toj zemlji, navodno, do sada nije zabeležen nijedan slučaj ove bolesti koja je odnela milione života širom sveta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading