Održan bord AIMS u Beogradu: Nikolić ambasador za Istočnu Evropu
Foto: Alo.rs

U Hotelu Hajat održana je konferencija za medije nakon sastanka borda direktora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS).

Na konferenciji je bilo reči o zaključcima donetim tokom trodnevnog zasedanja.

Članovi borda na čelu sa predsednikom Pakom Boraom informisali su javnost o temama o kojima se diskutovalo u Beogradu.

Dugogogodišnji direktor BGD maratona Dejan Nikolić imenovan je za ambasadora Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) za Istočnu Evropu na sednici borda ove organizacije u Beogradu.

Čelni ljudi AIMS-a okupili su se u glavnom gradu Srbije da bi podržali jubilarni 35. BGD maraton, koji je među onima sa najdužim stažom u organizaciji, ali i najavili nove aktivnosti.

- Iza nas je negativan period pandemije, dva puta smo otkazali Kongres u Batumiju i zahvalni smo Beogradu na mogućnosti da ''restartujemo'' aktivnosti naše organizacije. Zakazali smo sledeći Kongres u Osaki naredne godine, a to je kao što znate zemlja visokih standarda u maratonu - izjavio je predsednik AIMS -a Pako Borao.

Foto: Alo.rs

 

On se posebno zahvalio novom direktoru BGD maratona Darku Habušu na podršci i prilici da se napravi plan za buduće aktivnosti, a Nikoliću poželeo da nastavi sa kvalitetnim radom kao ambasador, kao što je to bilo dok je vodio BGD maraton i bio član Borda direktora.

- Želim svima da uživaju sutra u trci. Maraton je kao život, nije uvek lako, ali je lepo ostvariti cilj - poručio je prvi čovek AIMS-a.

AIMS je međunarodna organizacija koja okuplja više od 435 članica iz 115 zemalja sveta, među kojima su i neki od najvećih svetskih maratona poput Njujorsakog, Berlinskog, Bostonskog, Amsterdamskog, Tokijskog, Atinskog i mnogih drugih. Beogradski maraton je član AIMS od 1990. godine.

Beogradski maraton, jubilarni 35. po redu, održava se u nedelju od osam sati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading