Novak Đoković
Profimedia
Đoković - Raonić

Profimedia

Đoković - Raonić, Foto: Profimedia

Novak je već u početnom gemu počeo da neutrališe Raonićeve snažne servis, koji su njegov najveći adut. Na samom startu igralo se na razliku, Novak je imao prvu brejk loptu koju nije iskoristio, da bi kod gruge šanse bio znatno uspešniji, odmah osvojivši gem na protivnikov servis.

Posle materijalizacije, ponovo su usledili prepoznatljivi Novakovi riterni koje inače trenutno on najbolje radi. Zahvaljujući njima, drugi put za redom napravio je brej i već tada je bilo jasno da Kanađanin ide putem bez povratka u prvom setu. Osvojio je doduše, dva gema na svoj servis, ali nijednom nije napravio brejk, što je automatski značilo Novakovu veliku prednost i, barem je tako izgledalo, lagano osvajanje prvog seta.

Drugi set je nepobitno ličio na prvi, samo što je u ovom Đoković osvojio brejk više. Ponovo je Novak osvojio na startu oduzeo servis Raoniću. Posle 0:40, Kanađanin je spasao dve brejk lopte, ali nije uspeo i treću. Nakon uobičajene materijalizacije učinjenog u prethodnom gemu, Novak je vezao još dva brejka, poveo sa 5:0, a potom i odservirao za pobedu i prestizanje Federea po broju titula u Indijan Velsu.

DRUGI SET: 6:0

6:0 - KRAJ! Sa nulom! Novak Đoković je novi stari šampion Indijan Velsa!

5:0 - Šta reći! Fenomenalno!

Nova brejk lopta za srpskog tenisera... tri puta raonić sustiže, ali Novak opet dolazi do šanse da oduzme servis...

4:0 - Naravno! Nova velika prednost za srpskog tenisera, koji je na korak od osvajanja titule, pete po redu na ovom turniru.

3:0 - I Novi brejk! Novi brejk! Pa sve neodoljivo podseća na prvi set, još samo da Nole materrijalizuje...

Evo nove brejk lopte, može li drugi put u ovom setu i četvrti na celom meču da brejkne Nole protivnika.

2:0 - Novak ne da Raoniću ni da pomisli na brejk... ponovo u svom stilu dolazi do materijalizacije učinjenog u prethodnom gemu.

1:0 - Evo novog brejka! na startu drugog seta Đoković oduzima servis protivniku. Bravo!

Tri brejk lopte ima Novak na startu drugog seta... prvu je spasao Raonić...zatim i drugu.... ali neće treću!

PRVI SET: 6:2

6:2 - Vrlo inteligentna igra Novaka u poslednjem gemu prvog seta... Srpski teniser dolazi do vođstva od 1:0.

5:2 - Raonić osvaja servis gem i produžuje boravak u prvom setu.

5:1 - Novak zatim lagano osvaja novi gem.

4:1 - Posle skoro pola sata igre, Raonić osvaja prvi gem, na svoj servis, naravno...

4:0 - I još jednom brani Novak ono što je učinio u prethodnom gemu.

3:0 - MOŽE! Novi brejk za vođstvo od 3:0 u prvom setu... kakav početak...

Tri brejk lopte ima Novak, može li još jednom da uduzme servis Raoniću...

2:0 - Materijalizuje Novak brejk. I u ovom gemu dva puta je viđen đus, ali je ovog puta gem osvojio teniser koji servira.

Igraće se na razliku i drugi gem.

Sada Raonić ima 0:30 na Novakov servis. Brzo to Đoković anulira - 30:30.

1:0 - Evo brejka na samom startu! Kanađanin je odlično servirao, ali je Đoković iskoristio drugu brejk šansu i stekao vođstvo.

Evo i prve brejk lopte za srpskog tenisera... Raonić je snažnim forhendima spasava.

Novak je odmah krenuo fenomenalno, osvojio je početna dva poena na protivnikov servis... ali je Raonić uzvratio, sada je 30:30, a onda Kanađanin prelazi u vođstvo... sjajan ritern Novaka - đus.

Meč je počeo, Raonić je prvi na servisu.

Srpski i kanadski teniser do sada su se međusobno sastajali pet puta i svih pet je dobio trenutni vladar planete Novak Đoković.

Prvi meč odigrali su 2013. godine u Dejvis kupu kada je Novak počeo da ređa trijumfe nad Milošem, a kasnije je Srbin čistio Raonića dva puta u Parizu (Rolan Garos i Masters), jednom u Rimu i poslednji put u četvrtfinalu Australijan Opena 2015.

Đoković će pokušati da postane rekorder u kalifornijskoj pustinji, pošto je trenutno uz Rodžera Federera najtrofejniji igrač u istoriji ovog turnira sa četiri titule.

Takođe, Novak ima šansu i da izjednači rekord Rafaela Nadala kada su u pitanju osvojeni Mastersi, pošto Španac trenutno ima 27 trofeja, jedan više od Srbina.

Komentari (3)

Deniro

21.03.2016 00:38

Majstor, kralj, ljudina... uzor i ponos Srbije..... Hvala ti za uzivanje koje nam priredjujes...

JECA

21.03.2016 07:39

@Deniro - E da mi je znati koji ti je lik na ovakav komentar dao minus.Ljudina nego šta,manje- više što je pobedio Raonića,ali što je prestigao onog nadobudnog švajcarca,e to je čisto zadovoljstvo.

Др Миланче Митовски

21.03.2016 09:32

НОВАК ЈЕ НОВАК! Све честитке на успеху нашег тениског титана Новаку Ђоковићу у Indian Wells-у. На турниру је изгубио само један сет и постигао рекорд у освојеним мастерсима (укупно 27) до сада. У наставку турнеја желим му пуно успеха, беспрекорност нишанских справа, очи и и да му не дрхти десница, колена без клецања и без клизања патика. Срећно Новак! Политичарима бих пожелео да се према опозицији понашају као Новак према ривалима, са поштовањем и прича најбоље људски о њима и када побеђује (на