Rafa Nadal
EPA-EFE/VALERIE BLUM
Rafa Nadal

EPA-EFE/VALERIE BLUM

Rafa Nadal, Foto: EPA-EFE/VALERIE BLUM

* Rafael Nadal je odbranio trofej na Rodžers kupu u Montrealu

* Kanadska teniserka Bjanka Andreesku pobednica je Rodžers kupa u Torontu

* Serena je morala da preda zbog povrede

Rafael Nadal je u velikom finalu odigrao fenomenalno, pobedio je Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:0 u meču koji je trajao svega 71 minut.

Španac je sada izbio na čelnu poziciju u godišnjoj ATP trci, odbranio 1.000 poena, a za trijumf je nagrađen čekom u iznosu od 1.11 miliona dolara.

Kecmanović u glavnom žrebu Sinsinatija!

AUTOR: B92/ S.I. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:50 Miomir Kecmanović pobedio je iskusnog Španca Felisijana Lopeza sa 7:6 (5), 6:0 i plasirao se u glavni žreb Sinsinatija. Kecmanović Miomir, Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA * Miomir Kecmanović pobedio je iskusnog Španca Felisijana Lopeza sa 7:6 (5), 6:0 * Meč je trajao ukupno 69 minuta * Nagradni fond Mastersa u Sinsinatiju je 6,05 miliona dolara AUTOR: Alo.rs/ S.I.

Nadalu je ovo bila i 35. masters titula, ukupno 83. u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je bio i peti pehar na Rodžers kupu, ali i treća titula u sezoni pošto je prethodno bio najbolji u Rimu i na Rolan Garosu.

Bio je to potpuno jednostran meč i najubedljivija pobeda jednog igrača na ovom turniru u finalu još od 1984. godine kada je Džon Mekinro sa 6:0, 6:3 pobedio Vitasa Gerulaitisa.

Oni sve znaju i ne postoje sumnje oko Novakovog teniskog puta u Ameriku

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:31 Prema procenama specijalizovanih sajtova, šanse da Novak Đoković odbrani titule na mastersu u Sinsinatiju i potom na US openu su čak 43 odsto Novak Đoković s trofejom mastersa u Sinsinatiju, Foto: Profimedia Avgust je mesec kad se najbolji svetski teniseri sele u Ameriku, gde počinje masters u Sinsinatiju, a krajem meseca očekuje ih i Otvoreno prvenstvo Amerike, odnosno US Open.

Tako je Nadal stigao do impresivnog skora od 41-6 u 2019. godini i u odličnoj formi je pred Us Open koji počinje 24. avgusta. On će preskočiti turnir u Sinsinatiju da bi se što bolje pripremio za poslednji Grend slem u godini.

Bjanka Andreesku

EPA-EFE/WARREN TODA

Bjanka Andreesku , Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Ona je u finalu takmičenja u Torontu vodila sa 3:1 u prvom setu kada joj je osvajačica 23 Grend slem titule, Serena Vilijams predala meč zbogf bolova u leđima.

Od početka meča bilo je izvesno da se Amerikanka muči i da neće moći da nastavi, pa je posle svega 19 minuta igre pružila ruku protivnici.

Đoković preko noći izgubio prvo mesto u ATP trci, Nadal ga svrgnuo sa čelne pozicije!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 11.08.2019. 10:11 Da li nas očekuje foto-finiš? Novak Đoković, Foto: Youtube/VICE sports * Sledeći turnir je Masters u Sinsinatiju * Đoković tamo brani titulu ali i na US Openu * Nadal ga prestigao u ATP trci Rafael Nadal je bez borbe prošao u finale Rodžers kupa, što je omogućilo Špancu da dobije nove bodove i da prestigne Novaka Đokovića u ATP trci.

Andreeska, koja inače je poreklom iz Rumunije i 27. je na WTA listi, je postala prva teniserka koja je u poslednjih 50 godina osvojila ovaj turnir.

"Žao mi je što nisam mogla da nastavim", rasplakala se Serena Vilijams pred publikom u Torontu.

"Jednostavno, nisam mogla. Hvala bogu što mi je dao da se uopšte ovde pojavim. Bjanka, ti si sjajan sportista. Hvala mom timu, ovo je bila teška godina, ali nastavićemo", rekla je Vilijamsova.

Posle svega, neizvesno je da li će Amerikanka uspeti da se oporavi do početka US Opena 26. avgusta.

Bez titule za Olgu, Nemica bolja u finalu

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 11.08.2019. 17:04 Njeno vreme tek dolazi. Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da osvoji titulu na ITF turniru u nemačkom gradu Hehingenu. Danilovićeva, koja je nedelju započela kao 277. na WTA listi, poražena je u finalu od 162.

Andreesku je poručila protivnici da je "velika šampionka" i da se ugledala na nju.

"Znam kako je povući se sa turnira. Nisam očekivala da ovako dođem do trofeja. Serena, ti si istinska šampionka. Gledala sam te mnogo puta, ti si šampion kako na terenu tako i van njega", poručila je pobednica.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO