Novak Đoković
Youtube/ Wimbledon
Novak Đoković

Youtube/VICE sports

Novak Đoković, Foto: Youtube/VICE sports

* Sledeći turnir je Masters u Sinsinatiju

* Đoković tamo brani titulu ali i na US Openu

* Nadal ga prestigao u ATP trci

Rafael Nadal je bez borbe prošao u finale Rodžers kupa, što je omogućilo Špancu da dobije nove bodove i da prestigne Novaka Đokovića u ATP trci.

Osvajač Rolan Garosa je zaostajao 500 bodova za Novakom, a ovog jutra je prošao u finale Mastersa u Montrealu, i kakav god da bude ishod tog meča, sigurno će preuzeti vodeću poziciju u toj trci.

Nadal na korak do odbrane titule, u finalu ga čeka nezgodni Rus!

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 11.08.2019. 09:08 Finale turnira u Montrealu na programu je u nedelju uveče i neće početi pre 22 časa po našem vremenu.

Za ljubitelje tenisa koji ne znaju šta je ATP trka, najlakše je krenuti od ATP liste. U ATP listi bodovi se dobijaju i oduzimaju u odnosu na učinak igrača u prethodnih 365 dana, za razliku od ATP trke koja računa bodove osvojene od početka godine (1. januar) do kraja tekuće kalendarske godine.

Asocijacija teniskih profesionalaca je ATP trku je napravila da bi se na kraju sezone proglasio "Najbolji teniser u godini na izmaku", što znači da ko god dobije tu nagradu da je imao najviše bodova u toj godini.

U ovoj trci do sinoć je vodio Đoković sa 6.725 bodova, a pratio ga je Rafael Nadal sa 6.225 bodova osvojenih ove godine.

Ako odbrani titulu u nedelju 22:00 časova, osvojiće 35. Masters trofej i za to će dobiti 1000 ATP bodova, u slučaju poraza ta cifra će biti smanjena na 600, svakako dosta da se pretekne najbolji teniser sveta!

Što se tiče ATP liste, Novak Đoković je suverni vladar, pred početka Mastersa u Sinsinatiju ima čak 12.415 osvojenih bodova, prati ga nadal sa 7.945 i Federer sa 7.460. Istina. Đoković brani dosta poena na turneji u Americi, ali bi svakako trebalo da održi prvo mesto i u slučaju da ne osvoji US Open!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića

 

Komentari (1)

Mrk

11.08.2019 11:56

Ta ATP trka uopšte nije bitna, to su poeni u toku ove godine. Bitni su ukupni poeni u kojima Djokovic ubedljivo vodi