Novak Đoković
EPA/Adrian Dennis
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković s trofejom mastersa u Sinsinatiju, Foto: Profimedia

Avgust je mesec kad se najbolji svetski teniseri sele u Ameriku, gde počinje masters u Sinsinatiju, a krajem meseca očekuje ih i Otvoreno prvenstvo Amerike, odnosno US Open. Na oba ova turnira Novak Đoković brani titule osvojene prošle godine i, prema svim procenama, on je i ovog leta najveći kandidat da prigrli pobednički pehar.

Bez titule za Olgu, Nemica bolja u finalu

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 11.08.2019. 17:04 Njeno vreme tek dolazi. Olga Danilović, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da osvoji titulu na ITF turniru u nemačkom gradu Hehingenu. Danilovićeva, koja je nedelju započela kao 277. na WTA listi, poražena je u finalu od 162.

Prema prognozama specijalizovanih sajtova, šanse da na ova dva turnira Nole osvoji trofej iznose čak 43 odsto, dok su za isti uspeh ostalih tenisera one znatno manje. Primera radi, Rafaelu Nadalu daje se 17 odsto, a Rodžeru Federeru, protiv kojeg je Đoković pre mesec i po dana u Londonu odigrao spektakularno finale Vimbldona, svega 13 odsto.

Prvo u dublu s Tipsarevićem

Najbolji svetski teniser neće igrati u prvom kolu turnira u Sinsinatiju, kada je reč o pojedinačnoj konkurenciji, ali će u utorak izaći na teren. On će u paru sa zemljakom Jankom Tipsarevićem započeti učešće u konkurenciji dublova, a na otvaranju turnira protivnici će im biti Poljak Lukas Kubot i teniser iz Brazila Marselo Melo.

Pomenuta trojica tenisera, uz povremene epizode Endija Mareja, vladaju teniskim svetom poslednjih deset godina, a prema rečima britanskog igrača, proći će još neko vreme dok se to ne promeni.

- Ne verujem da će se bilo šta promeniti u teniskom poretku još godinu ili godinu i po dana. Novak, Rafa i Rodžer će biti dominantni, ali nakon toga, verujem da će i ostali igrači moći da se uključe u trku s njima. Primera radi, mnogo mi se sviđa Feliks Ože Alijasim, koji ima samo 19 godina, a tu su godinu dana stariji Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev, koji ima 22 godine i već duže vremena pokazuje da poseduje veliki kvalitet - objašnjava Marej.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...