Mats Vilander u Beogradu
Alo/Vuk Žarić

 

Mats Vilander u Beogradu, Foto: Alo/Vuk Žarić

Legendarni švedski teniser i bivši svetski broj jedan Mats Vilander stigao je u Beograd. Osvajač 33 ATP titule i osam gren slemova, računajući singl i dubl, u srpsku prestonicu došao je na poziv "Eurosporta", čije je zaštitno lice i voditelj popularne sportske emisije "Gem, Šets, Mets".

On u Beogradu boravi nekoliko dana, a danas se sreo sa talentovanim teniserima i teniserkama na terenima TK Green Bay (bivši Gemaks).

Mats Vilander u Beogradu, Foto: Alo/Vuk Žarić

Kada je došao u sportski centar, prvo se pozdravio sa prisutnima, pre svega dečacima i devojčicama, a onda saopštio kako je tražio postere Novaka Đokovića po gradu, ali ih nije video previše. Nakon toga je dao svoje viđenje uspeha najboljeg tenisera sveta.

Mats Vilander u Beogradu, Foto: Alo/Vuk Žarić

"Razlog zbog kojeg je Novak Đoković najbolji na svetu nije ni njegov forhend, niti bekhend, već što je on najjači u glavi. Kada Đoković ili Federer igraju, oni ne razmišljaju šta je bilo juče, niti kako će izgledati eventualno finale, već samo i isključivo o meču koji se trenutno odvija", smatra Mats Vilander i dodaje da gledaoci obavezno isprate Rolan Garos na "Eurosportu" i da je Đoković definitivno prvi favorit za osvajanje tog turnira.

Mats Vilander u Beogradu, Foto: Alo/Dejan Boškov

NAJVEĆI PREOKRET U ISTORIJI OVOG SPORTA Srpski teniser vodio 6:1, 5:1 i 40:15, imao u tom trenu četiri meč lopte, a na kraju - IZGUBIO!

Nakon lepih reči Šveđanin je odlučio da se malo zabavi sa mališanima i pokaže im nekoliko lekcija iz tenisa.

Svi su se vrhunski zabavili.