Glavni adut  „orlova“:  Aleksandar  Đorđević
profimedia
Od njega Španci najviše očekuju... Pau Gasol

FIBA

Od njega Španci najviše očekuju... Pau Gasol, Foto: FIBA

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini zbog povrede, potvrdio je selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo.

PROČITAJTE JOŠ:

RADMILO ARMENULIĆ NEMA DILEMU ŠTA JE ZA ĐOKOVIĆA NAJVAŽNIJE: Novak misli samo o Parizu!

TUŽAN DAN ZA FUDBAL Jedan od najboljih svetskih vezista, osvajač Svetskog prvenstva, legenda i čovek zvani "Vernost" ZAVRŠAVA KARIJERU

MIROSLAV NIKOLIĆ VERUJE DA ĆE NAŠ NAJBOLJI KOŠARKAŠ IGRATI NA SVETSKOM PRVENSTVU Jokiću, sad se odmori, pa idemo u Kinu!

Centar NBA ligaša Milvokija pretrpeo je prelom kosti u stopalu i neće uspeti da se oporavi i bude spreman do kraja avusta kada počinje Mundobasket.

"Pau je veoma važan za nas i njegovo odsustvo je veliki udarac. On je lider, igrač sa mnogo uspeha. Posle mnogo godina na velikom takmičenju bićemo bez Navara i njega", rekao je Skariolo za španski list As.

Pau Gasol

Profimedia

Pau Gasol, Foto: Profimedia

Stariji od braće Gasol osvojio je čak 11 medalja sa Španijom, među kojima su dva olimpijska srebra, jedno svetsko i tri evropska zlata.

"NE ŽELIM DA JOKIĆ IGRA ZA SRBIJU" Čovek iz Denvera se oglasio! Njegovi motivi su jasni, odlučan je - NEĆE SRBINA NA PRVENSTVU

Španija se na SP nalazi u C grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom i kasnije se ukršta sa D grupom u kojoj su Srbija, Italija, Filipini i Angola.