Dušan Lajović
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Dušan Lajović u Monte Karlu

EPA - EFE, Sebastian Nogier

Dušan Lajović u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Srpski teniser Dušan Lajović prokomentarisao je svoje učešće na Mastersu u Monte Karlu i osvrnuo se na sledeći Grend slem, Rolan Garos.

Lajović je pretrpeo poraz u finalu Monte Karla od Fabija Fonjinija sa 2-0 u setovima.

"Bilo je to moje prvo finale, veliko iskustvo za mene. Nije bilo lako igrati jer je duvao vetar. Fabio ima mnogo osećaja i kreće se jako dobro, zna kako da igra u ovim uslovima, pa sam na terenu osećao da moram mnogo napornije od njega da radim kako bih osvajao poene – mislim da je u tome i bio ključ", rekao je Lajović.

Nastavio se pohvalama na račun italijanskog tenisera.

"Bio je prilično stabilan i čvrst sa obe strane… Ponekad sam uspevao da ga pritisnem i da budem agresivan, ali i ja sam mnogo grešio, osećao sam i pritisak zbog finala. Na kraju krajeva, pobedio je igrač koji je danas bio mnogo bolji. Ja nemam razloga da se osećam tužno, ovo je moj najbolji rezultat i samo se nadam da ću moći da ponovim ovakve igre i rezultate u budućnosti".

Fonjini, Lajović

AP/Claude Paris

Fonjini, Lajović, Foto: AP/Claude Paris

Lajović je poveo sa 2:1 u prvom setu, imao i nekoliko gem lopti, ali nije uspeo da potvrdi brejk.

"Da, tada sam dvaput loše udario forhend, možda je moglo da se odvije drugačije, ali kao što sam rekao, on tera rivala da zaradi svaki poen i da bude koncentrisan sve vreme. U nekim trenucima u oba seta bilo je vrlo neizvesno, nijanse su odlučivale, ali on je bolje u oba seta kontrolisao i emocije i igru", rekao je Dušan novinarima posle meča.

SOLSKJEROV KOŠMAR U LIVERPULU Junajted nadigran, deklasiran, ponižen! Četvrto mesto sve dalje (VIDEO)

I Novak Đoković i Rafa Nadal ispali su u ranijoj fazi Monte Karla, ali Lajović i dalje veruje da će se oni pokazati na narednom Grend slemu, Rolan Garosu.

“Mislim da će na Rolan Garosu biti totalno drugačije i da je Rafa (Nadal) i dalje favorit, jer njega mnogo teže pobediti na Slemu", zaključio je Duci.