Pako Lopez
EPA/Manuel Bruque
Pako Lopez

EPA/Manuel Bruque

Pako Lopez, Foto: EPA/Manuel Bruque

Fudbaleri Levantea podelili su bodove sa Espanjolom, meč u Valensiji okončan je sa 2:2 (0:1).

Gosti su stigli do prednosti u 16. minutu, Darder je prosledio loptu do Iglesijasa, ovaj se namestio na udarac na ivici kaznenog prostora rivala i udarcem u bliži ugao zatresao mrežu Levantea za 0:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon 17 minuta igre u nastavku Levante poravnao.

Kampanja je izveo slobodan udarac sa desne strane, uputio je nezgodan centaršut, lopta je pala pred Rubena Veza, koji glavom matira golmana gostiju za 1:1.

Ipak, samo tri minuta je trajala radost domaće ekipe, nakon jedne dubinske lopte Ermoso spušta loptu pred gol Levantea, ona dolazi do Roke, koji je sa par metara kuca u mrežu Levantea za novo vođstvo gostiju iz Katalonije.

Nije to obeshrabrilo Levante, koji ponovo dolazi do izjednačenja samo sedam minuta kasnije.

Igrao se 72. minut kada su Majoral i Roćina odlično kombinovali na ivici kaznenog prostora rivala, potonji je raspalio po lopti i postigao vrlo efektan gol za 2:2.

Samo dva minuta nakon toga, Roćina je u pokušaju da ispravi sopstvenu grešku, nakon jednog lošeg prijema, nespretno uleteo u noge protivničkom fudbaleru, da bi ga sudija počastio drugim žutim kartonom i putom u svlačionicu.

U finišu po jedna prilika na obe strane, Levante je pretio preko Rođera, ali je Dijego Lopez sjajno intervenisao, da bi u 88. minutu Ernan Perez na drugoj strani pogodio stativu.

Na kraju podela bodova, Espanjol 10. sa 42 boda, osam više od Levantea, koji je 16. i ima dva boda više od Valjadolida, koji je prvi ispod crte.

U drugom meču, fudbaleri Hetafea dočekali su Sevilju na stadionu "Alfonso Perez" u predgrađu Madrida, slavili su kao domaćini sa ubedljivih 3:0 (2:0) u potpuno ludom meču.

Naređali su gosti pet žutih kartona za 10ak minuta, ponajviše zbog odluke sudije da svira penal u korist Hetafea u 35. minutu.

Glavi arbitar Lahoz je pregledao snimak, zaključio je da je Vaskez igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Hetafe je dobio idealnu šansu da povede.

LAJOVIĆ ZAKAZAO, NIŠTA OD TITULE Imamo razloga za ponos, a Italijan za ogromnu sreću! Ovo mu je vrh karijere

Gostujući igrači su žestoko protestvovali, Vaskez je zaradio žuti zbog igranja rukom, Eskudero zbog protesta.

Haime Mata je preuzeo odgovornost i doneo prednost domaćem sastavu.

U sudijskoj nadoknadi prvog dela, ponovo igrači Sevilje igraju rukom u svom kaznenom prostoru, ovoga puta Eskudero, koji dobija drugi žuti i odlazi ranije na tuširanje.

Penal za Hetafe izveo je Molina, bio je precizan i duplirao je prednost domaće ekipe u samoj završnici prvog poluvremena.

Otišlo se na odmor sa 2:0 za domaćina, koji je pritom imao i igrača više.

Nakon osam minuta igre u nastavku, Hetafe stiže i do trećeg pogotka, akcija po desnoj strani, Molina se dobro snalazi pred golom rivala i postiže svoj drugi gol na meču, 3:0 za domaćina.

Drugi crveni karton smo videli u 71. minutu, kada je Dakonam zbog neopreznog starta zaradio isključenje, pa je i Hetafe u završnicu susreta ušao sa desetoricom.

Sevilja to ipak nije uspela da iskoristi, domaći sastav je zadržao prednost, te su upisali veliki trijumf u borbi za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona.

Hetafe je sada četvrti sa 54 boda, dva više od petoplasirane Sevilje, a treba dodati da je Nemanja Maksimović odigrao svih 90 minuta za pobednički sastav.

Fudbaleri Viljareala savladali su Leganes sa 2:1. Golove za "Žutu podmornicu" su postigli Karlos Baka i Ekambi, da bi iz penala smanjio El Zaru u 87. minutu.

La Liga, 33. kolo:
nedelja:

Levante – Espanjol 2:2 (0:1)
(Veso 62, Rokina 72 – Iglesias 16, Roka 65)

Hetafe – Sevilja 3:0 (2:0)
(Mata 35p, Molina 45+4p, 53)

Viljareal – Leganes 2:1

(Baka 64, Ekambi 80, - El Zaru 87p)

subota:
Barselona – Real Sosijedad 2:1 (1:0)
Lengle 45, Alba 64 – Huanmi 62
Selta – Đirona 2:1 (1:0)
Aspas 34, Bufal 69 – Portu 48
Eibar – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
Lemar 85
Rajo Valjekano – Ueska 0:0

ponedeljak:
20.45 Betis – Valensija

Petak:
Alaves – Valjadolid 2:2 (2:1)
Guideti 4, Džoni 24 – Fernandes 38, Unal 76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

Tagovi