Rodžer Federer
Youtube/Ordinarily Exrtraordinar
Rodžer Federer

Youtube/Ordinarily Exrtraordinar

Rodžer Federer, Foto: Youtube/Ordinarily Exrtraordinar

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da vazduh u Melburnu nije toliko zagađen da bi mogao da izazove velike probleme igračima tokom predstojećeg Australijan Opena.

Požari u Australiji gore od septembra. Zbog zagađenja vazduha tokom kvalifikacija nekoliko tenisera i teniserki imalo je zdravstvenih problema.

"Ne znam šta bih rekao o ovoj situaciji. Mi možemo da uradimo vrlo malo po tom pitanju. Organizatori su procenili da turnir može da se igra. Iskreno, ne brinem previše o kvalitetu vazduha. Imali smo sastanak Saveta igrača i orgnizatora, ubedili su nas da je sve kako treba", rekao je Rodžer.

Kanađanin Brejden Šnur nazvao je Federer i Rafael Nadal sebičnim jer se navodno ne zalažu za lošije rangirane igrače.

"Šta sam mogao da uradim? Da odem do organizatora i razgovaram sa njima. Rekao sam da je komunikacija ključ, da moraju da nam daju sve informacije", nije baš mirno odgovorio Švajcarac.

Rodžer Federer i vibrator

EPA/Will Oliver

Rodžer Federer i vibrator, Foto: EPA/Will Oliver

Federer će turnir u Melburnu početi u ponedeljak, a rival će mu biti Amerikanac Stiv Džonson, koji je na dva čelendžera ove sezone zabeležio sedam pobeda i jedan poraz.

"Stiv je vrlo dobar igrač, u dobrom je ritmu i spreman na borbu. Pošto nisam odigrao nijedan zvanični meč ove sezone, moraću da budem na visokom nivou od početka. Tehnički, Džonson je staromodan igrač - ima snažan forhend, slajs bekhend i dobar servis. Biće to dobar meč za mene. Znam da je na svakom Gren slemu put do pobede dug. Ali trudim se da idem meč po meč. U ovom trenutku moja očekivanja nisu visoka".

Federer je poslednju Gren slem titulu osvojio upravo u Melbrunu 2018. godine. Prošle godine je u četvrtoj rundi izgubio od Stefanosa Cicipasa.