Dušan Lajović
EPA-EFE/CRAIG GOLDING
Dušan Lajović

EPA-EFE/CRAIG GOLDING

Dušan Lajović, Foto: EPA-EFE/CRAIG GOLDING

Deseti teniser sveta održao je perfektan skor tokom takmičenja sa šest pobeda. 

Prvi set je bio neizvestan, Bautista-Agut je dopmah oduzeo servis Lajoviću i stekao prednost 3:0, ali se Srbin brzi vratio i izjednačio. Pri rezultatu 5:5, Španac veze dva gema za prvi set i nastavljan u dobrom rimtu i u nastavku. Nanizao je još četiri neodgovorena gema u narednom setu, Lajović se potpuno povukao, nije bio agresivan i to ga koštalo prvog boda.

 

Sledi sudar titana Novak Đoković - Rafael Nadal. Naš teniser se bori za izjednačenje, Španac za trofej.

0:2!

 

1:6 - Španac je rutinski dovršio posao do kraja i doneo prvi bod Španiji!

1:4 - Bautista-Agut dolazi do drugog brejka, ali mu Lajović uzvraća. Fokusirao se i možda će se vratiti isto kao u prvom setu. Mada, sada je čitav meč na ulogu.

0:3 - Loš start Lajovića. Stegao se, a Španac to koristi. Bautista-Agut je prvo svoj servis-gem uzeo, ostavivši Srbina na nulli, dok je u narednom iskoristio drugu brejk-loptu. Peti vezani gem Roberto ponovo dobija bez dopuštenog poena. 

II set

 

0:1! 

 

5:7 - Bautista-Agut donosi prvi set u finalu Špancima! Lajović je poklekao u finišu posle odličnog povratka u meč i za dva gema osvojio isto toliko poena. 

5:5 - Španski teniser lao osvaja gem na svoj servis, dok je u osmom gemu viđena mnogo veđa borba. Lajoviuć uspeva da ostane u momentima kad Bautista-Agut ima brejk-lopte. Nalik prethodnom gemu na svoj servis, uspeva da sa dva vezana poena se vrati iz minusa i preko đusa dođe do izjednačenja. Nastavlja se izjednačen duel i u naredna dva gema, tako da ulazimo u egal završnicu prvog seta.

 

 3:3  - Ne da se Lajović! Prvo dozvoljava lošim dop šotom u mrežu brejk loptu Agutu, pa posle vinera Srbina, Španac smečom dolazi do druge u drugom đusu u gemu. Dva vezana poena Srbina donose mu treći gem u nizu! 

 

 

2:3 - Španac nastavlja u dobrom ritmu i potvrđuje brejk. Lajović podiže značajno nivo agresivnosti i dobija gem bez dozvoljenog poena! Peti gem je bio vrlo zanimljiv, Lajović uz podršku sa tribina dolazi do tri brejk lopte, izdržavši duge razmene. Bautista-Agut izlazi hrabro na mreži to ga je koštalo gema. 

 

0:2  - U prvom gemu Španac otvara sa dva vezana poena, pa dve greške. Lajović zatim šalje loptu u mrežu posle Robertovog agresivnog napada i prvi meč biva završen asom. Prvi gem na svoj servis Lajović počinje sa dve greške - mreža, pa aut posle duge razmene, a onda Bautista-Agut upisuje i viner. Srbin siguran poen uzima tek za 15:40, zatim još jedna lopta u aut.

I set

 

MEĆ JE POČEO!

 

 

 

Oba tenisera igra u odličnoj formi.

 

Lajović je izgubio samo jedan od pet duela na turniru, i to je bilo posle izuzetne borbe sa Francuzom Benoom Perom.

Roberto Bautista-Agut je neporažen do sada, Nik Kirjos mu je najvredniji skalp koji je skinuo. 

Međusobni odnos uopšte ne ide u korist srpskom teniseru, pošto je izugbio sva tri duela protiv Španca. 

Španija ulazi u finale sa epitetom šampiona Dejvis kupa i imaju priliku da budu prvi sastav koji će objediniti dve reprezentativne titule u tenisu. Srbi su istupili korak više od polufinala Dejvis kupa, ali sa Novakom Đokovićem u timu mora da se puca na zlato.