Rafael Nadal, Vimbldon
EPA - EFE, Facundo Arrizabalaga
Rafael Nadal, Vimbldon

EPA - EFE, Facundo Arrizabalaga

Rafael Nadal, Foto: EPA - EFE, Facundo Arrizabalaga

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, plasirao se u treće kolo turnira u Montrealu, pošto je u dva seta savladao Britanca Danijela Evansa – 7:6 (6), 6:4.

Španski teniser tek iz trećeg puta uspeo je da završi meč, pošto je kiša dva puta prekidala duel.

Ovog puta nije imao dlaku na jeziku: "Federer je najjači teniser na svetu, kao da svira muziku"

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 18:22 Da li je u pravu? Karen Hačanov, Foto: AP Ruski teniser Karen Hačanov smatra da je Rodžer Federer najjači teniser na svetu, bez obzira na kojoj se poziciji nalazi na ATP turu. "Teško je izdvojiti neke posebne trenutke kada igrate protiv 'velike trojke'.

Nadal je odigrao ispodprosečan meč, ali mu je i takvo izdanje bilo dovoljno da pobedi 53. tenisera sveta.

Rafael Nadal

EPA Will Oliver

Rafael Nadal, Foto: EPA Will Oliver

U prvom setu imao je brejk zaostatka, potom je u taj-brejku spasavao set lopte, a što je najvažnije za njega nekako je uspeo da ga osvoji. Rezultatom 8:6 u 13. gemu dolazi do vođstva.

Drugi set kiša je prekinula na nekoliko sati, a kada su se vratili na teren Nadal je uspeo da održi brejk prednosti – 6:4. Španac će u trećem kolu igrati protiv Gvida Pelje, koji je savladao Radu Albota.

PROČITAJTE JOŠ:

Plasman u dalje takmičenje obezbedio je i Marin Čilić. Hrvatski teniser u dva seta savladao je Džona Milmana i u narednom kolu igraće protiv Denisa Šapovalova ili Dominika Tima.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!