Danil Medvedev
AP Photo/Claude Paris
Danil Medvedev

AP Photo/Claude Paris

Danil Medvedev, Foto: AP Photo/Claude Paris

Prvi reket sveta Novak Đoković poražen je u tri seta (6:3, 4:6, 6:2) od ruskog tenisera Danila Medvedeva i ponovo nije uspeo da ode dalje od četvrtfinala na ovogodišnjim turnirima Masters serije.

Pročitajte još:

IŠ, MALERU! Ponovo on u Novakovom boksu, ponovo poraz! Ovo je još jedan razlog Đokovićevog ispadanja! (FOTO)

OVO NIKO NIJE VIDEO! TO MOŽE SAMO ON! Novak izgubio, ali ovim potezom pokazao da je neprikosnoveni broj 1! Raspalio je reketom, loptica je išla 200 na sat, PUBLIKA U ŠOKU! (VIDEO)

PRVI PUT U KARIJERI! Lajović: Ovo mi mnogo znači i nadam se da neće biti poslednje polufinale!

Medvedev je nakon meča izjavio kako ovom pobedom "preti" najboljim teniserima planete i poručio da im neće biti lako.

- Iskren da budem, Đoković je igrao gore u odnosu na naš prethodni susret (Australijan open 2019), a ja sam još iskusniji - rekao je Medvedev i dodao:

- Počinjem da stavljam do znanja najboljima na svetu da nije lako igrati protiv mene. Na primer, Novak je u Australiji igrao svoj najbolji tenis, a ja sam ga opet namučio da pobedi.

Novak Đoković

EPA/Sebastien Nogier

Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

- Srećan sam kako sam odigrao i ukoliko budem nastavio sa partijama kao iz Australije, imaću šanse. Ovoga puta je Novak bio lošiji nego što je bio u Melburnu - rekao je 23-godišnji teniser i dodao:

- Ukoliko pogledamo rezultat koji sam napravio u Monte Karlu, onda je ovo bio moj najbolji meč u karijeri. Igraću u prvom polufinalu Mastersa i na putu do tog rezultata pobedio sam najboljeg na svetu. To je neverovatno - zaključio je ruski teniser.

Naredni meč Danila Medvedeva biće u polufinalu protiv drugog srpskog tenisera Dušana Lajovića, koji je slavio protiv Leorenca Sonega.