Novak Đoković
AP/MarkDadswell
Novak Đoković

AP/MarkDadswell

Novak Đoković , Foto: AP/MarkDadswell

Novak danas oko 12.30 igra meč drugog kola protiv Italijana Janika Sinera. Biće to njihov prvi međusobni duel. Đoković je u prvoj rundi bio slobodan, dok je Siner savladao Španca Alberta Ramosa sa 6:3, 6:4.

Mnogi smatraju da je ovo sudar sadašnjeg broja jedan protiv budućeg. Siner ima samo 19 godina i predstavlja budućnost svetskog tenisa. Nedavno je igrao svoje prvo masters finale u Majamiju u kojem je poražen od Poljaka Huberta Hurkača.

Jasno je da će Novak morati da bude na svom prepoznatljivom nivou kako bi izborio plasman u narednu rundu takmičenja.

Najbolji teniser sveta je poslednji meč odigrao pre sedam nedelja, kada je u finalu Australijan opena savladao Danila Medvedeva i tako došao do 18. Grend slem titule. Imao je dovoljno vremena da se odmori i pripremi za sezonu na šljaci, ali je neminovno da na startu meča sa Italijanom bude malo zarđao. 

Hoće li Novak ove godine osvojiti Rolan Garos? 

 

Đoković ima samo reči hvale na račun rivala.

- Prethodnih godina smo dosta zajedno trenirali. Prošle godine nismo mnogo radili zajedno, ali pre toga, u periodu od dve do tri godine, kada je bio junior, često smo sparingovali dok je bio u Pjatijevoj akademiji ovde u Monaku, kako na tvrdim podlogama, tako i na šljaci. Video sam kako se razvija, njegovu trajektoriju, put na kojem je u ovom trenutku. Zaista je impresivan, veoma je dobar kao čovek i radi zaista naporno. Posvećen je. Ima sve što treba da postane šampion, mislim da je na odličnom putu - rekao je Đoković.

I Siner se raduje susretu sa Novakom.

- Jedva čekam taj meč sa Novakom. Biće to dobar test za mene, da vidim gde sam i gde još mogu da napredujem. Znam da mogu još bolje, ali ovakvi mečevi daju mi dobar uvid. Videćemo šta će se dogoditi - izjavio je Siner.

Podsećamo, Đoković je masters u Monte Karlu osvajao dva puta - 2013. i 2015. godine.