Fotka za Rolan Garos blog uživo
Foto: Privatna arhiva/EPA/Tanjug/AP

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu startuje danas u gradu svetlosti, a takmičenje će trajati do 11. juna, kada je zakazano veliko finale. 

Ovaj Rolan Garos biće specifičan po tome što na njemu neće učestvovati Rafael Nadal, osvajač čak 14. trofeja u "Bulonjskoj šumi", ali će zato svoju priliku vrebati Novak Đoković, koji će pokušati da se domogne svog 23. grend slema, a treće titule na Rolan Garosu. 

21.00 - To je to što se tiče prvo dana. Čitamo se ponovo i sutra kada pratimo i premijerni meč Novaka Đokovića u Parizu ove godine.

20.20 - Đere nije uspeo da priredi iznenađenje, Rubljov je pobedio sa 3:1.

18.55 - Uspeva Laslo da dobije drugi set, i to prilično ubedljivo - 6:3!

18.35 - Ðere je nakon tri gema u drugom seta zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u desnog butini.

18.10 - Rubljov ubedljiv u prvom setu, dobio ga je sa 6:1.

ROLAN GAROS - PRVI DAN Poznato kad Nole igra prvi meč, veliki skandal u Parizu, Srbija već ostala bez jednog predstavnika

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

 

 

17.32 - Laslo Đere će uskoro na teren. Čeka ga duel protiv sedmog tenisera sveta Andreja Rubljova.

16.14 - Novakov potencijalni rival u drugom kolu je Marton Fučovič koji je sa 3:1 savladao Grancuza Grenijea.

16.00 - Cicipas je savladao Veselog posle velike borbe u četiri seta - 7:5, 6:3, 4:6, 7:6.

15.05 - Karen Hačanov teškom mukom se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa. Više o tome pročitajte OVDE.

 

 

14.25 - Beloruskinja Arina Sabalenka pobedila je Ukrajinku Kostjuk sa 2:0 u setovima. Meč je obeležio skandal o kom se priča, a o čemu je reč, pročitajte OVDE.

13.30 - Organizatori Rolan Garosa su objavili raspored drugog dana takmičenja. Kad Novak izlazi na teren, o tome čitajte OVDE.

13.06 - Na "Filip Šatrijeu" svoj meč trenutno igraju Stefanos Cicipas i Jan Veseli 

13.00 - Čuvena teniserka Kris Evert, oglasila se povodom početka Rolan Garosa. O tome šta je rekla o Novaku i Alkarazu, pročitajte OVDE. 

12.22 - Beloruskinja Arina Sabalenka i drugi nosilac, plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedila teniserku iz Ukrajine, Martu Kostjuk sa 6:3, 6:2. 

11.34 - Nole pokazao još jednom kakva je veličina. O njegovom potezu se priča, a o čemu je reč, možete pročitati OVDE.

11.09 - Nadal neće braniti titulu u Parizu. O tome ko su najveći favoriti da osvoje ovogodišnje izdanje Rolan Garosa, pročitajte OVDE.

10.41 - Uskoro se očekuje početak prvog dana na Rolan Garosu, a program počinje od 11 časova.

 

09.56 - U ženskoj konkurenciji, jedini predstavnik Srbije biće Olga Danilović. Njena protivnica u utorak biće Katerina Baindl, 80. teniserka sveta.

09.50 - Cicipas uzburkao teniski svet izjavom. O tome šta je Grk rekao, možete pročitati OVDE. 

09.32 - U ponedeljak i utorak će četvorica srpskih igrača započeti turnir. Nole protiv Amerikanca srpskog porekla, Aleksandra Kovačevića. Dušan Lajović ide na megdan Džidženu Džangu, protivnik Filipu Krajinoviću biće Frensis Tijafo, dok bi u utorak trebalo i Miomir Kecmanović da izađe na teren protiv Andrea Vavsaorija, 148. na atp listi...

ROLAN GAROS - PRVI DAN Poznato kad Nole igra prvi meč, veliki skandal u Parizu, Srbija već ostala bez jednog predstavnika

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

09.26 - Nemački teniser Aleksandar Zverev ostao je bez trenera. Više o tome pročitajte OVDE. 

09.19 - Novak Đoković je juče trenirao pred krcatim tribinama, kao da je u pitanju zvaničan meč, a sparing partner mu je bio Rus Karen Hačanov.

09.08 - Đoković učešće na Rolan Garosu počinje u ponedeljak, a prva prepreka na Rolan Garosu biće mu američki teniser Aleksandar Kovačević. Termin će organizatori naknadno saopštiti.

 

09.05 - Prvog dana takmičenja od srpskih igrača na teren će Laslo Đere, koji igra treći meč na "Lenglenu", a protivnik mu neće biti nimalo lak, Rus Andrej Rubljov

09.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen drugom grend slemu sezone u Parizu. Uz alo.rs pratite uživo sva dešavanja sa Rolan Garosa tokom prvog dana, ali i naredne dve nedelje koliko traje turnir!

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading