TIŠINA KOJA JE IZGOVORILA 378 REČI Federer i Nadal dotakli dno, Đoković im zadao najbolniji udarac
Tanjug/Ap

Srpski teniser Novak Đoković, u ponedeljak, 27. februara ispisao je nove stranice istorije "belog sporta". Započeo je 378. nedelju kao svetski broj 1, nadmašio rekord slavne Štefi Graf i postao besmrtan.

Nije tajna da Novak nije prijatelj sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i to je potpuno u redu. Najveći su rivali i celu karijeru gledali su kako da jedan drugom zadaju "smrtonosan" udarac na terenu. Ne moraju da se vole, bilo bi to zaista licemerno, ali bi poštovanje moralo da postoji.

Očekivalo se da Španac i Švajcarac makar iz kurtoazije napišu tek neku reč povodom istorijskog uspeha Novaka Đokovića. Koliko god paradoksalno zvučalo, ali upravo su njih dvojica Srbinu najviše pomogli da postane to što jeste. Međutim, dan kasnije Rodžer i Rafael ćute.

TIŠINA KOJA JE IZGOVORILA 378 REČI Federer i Nadal dotakli dno, Đoković im zadao najbolniji udarac

Tanjug/Ap

 

 

Ipak, ova tišina se čuje. Ova tišina govori 378 reči! Možda Federer i Nadal čak nisu ni svesni da su njome rekli više nego da su bilo koju reč napisali.

Ovom tišinom Federer i Nadal su, kao nikada pre, opisali sebe. Da, to su oni i verovatno nikada nisu bili iskreniji. 

Opet su izgubili, doživeli bolan poraz sa kojim ne mogu da se pomire. Ponovo su pokazali koliko su mali, toliko mali da mogu da pobegnu u mišiju rupu kada se pojavi najveći svih vremena.

A, onda će se ponovo pojaviti neko i reći da je Rodžer Federer gospodin, džentlmen, pun manira, a da je Srbin primitivan. 

Koji to gospodin ne zna da pruži ruku? Kakav je džentlmen koji se ne udostoji da čestita boljem od sebe?

Gubili su Federer i Nadal mnogo puta, gubio je i Novak naravno, porazi su sastavni deo sporta. Ali, ovoga puta su Rodžer i Rafael dotakli dno, ne na terenu, to još i može da se zaboravi, dotakli su dno kao ljudi, a to je ono što se pamti doveka.

Samo, dobro je čuo i razumeo Đoković svih 378 reči ove gromoglasne tišine.

Svako ima svoj obraz!

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading