TENISKI BOG SE POPEO NA PLANINU OLIMP Nole je ponovo vladar belog sporta, a evo šta mu nedostaje da bi zaista oborio sve moguće rekorde
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

Srbin je u finalu Australijan Opena pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) i tako osvojio svoju jubilarnu 10. titulu u Melburnu, svoju 93. titulu u karijeri i 22. grend slem trofej! 

Time se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi koji takođe ima dvadeset dve najveće titule u tenisu. 

Lepa prilika će to biti za Novaka da baš u Parizu, na Rolan Garosu, u Nadalovom kraljevstvu osvoji i taj 23. pehar i zvanično dokaže svima da on jeste zaista teniski GOAT (najveći vih vremena)! 

Jučerašnjom pobedom na prvom grend slemu sezone, Đoković je to i uradio, ali da bi to bilo potpuno, Novak treba još "samo" nekoliko stvari da ispuni i biće najveći ikada. 

EMOTIVAN SUSRET Zagrljaj Srđana i Novaka Đokovića obišao celu sportsku planetu (VIDEO)

BROJ OSVOJENIH GREND SLEM TROFEJA 

Kao što već svi znamo, Novak se ovom titulom izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi po ukupnom broju grend slem trofeja. Obojica imaju po 22 titule i sada je se čeka ko će osvojiti i tu 23. i tako zvanično postati najbolji igrač u istoriji belog sporta. 

TENISKI BOG SE POPEO NA PLANINU OLIMP Nole je ponovo vladar belog sporta, a evo šta mu nedostaje da bi zaista oborio sve moguće rekorde

AP Photo/Aaron Favila

 

REKORD LEGENDARNE MARGARET KORT 

Kada se pogledaju muška i ženska konkurencija, vodeća na "večnoj listi" je Margaret Kort koja je u 24 navrata podizala trofej sa grend slema. Zanimljivo, Margaret je najveći broj grend slem titula osvojila u Australiji, baš kao i Novak. Ukupno ih ima 11. Novak tako ima još dva dodatna motiva da je prestigne po broju grend slem titula, ali i po broju trofeja osvojenih na Australijan openu.

NAJVIŠE NEDELJA NA PRVOM MESTU

Ono što je izvesno, Novak će jedan od svojih ciljeva zasigurno ostvariti, a on se odnosi na broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Trenutno Novak je na prvom mestu bio tokom 374 nedelje i vodeći je u ovom parametru u muškom tenisu. Ispred njega je legendarna Štefi Graf koja još uvek drži rekord sa 377 nedelja.

Đoković će narednih meseci sebe dodatno učvrstiti na prvom mestu i upisati svoje ime zlatnim slovima u istroiju tenisa.

TENISKI BOG SE POPEO NA PLANINU OLIMP Nole je ponovo vladar belog sporta, a evo šta mu nedostaje da bi zaista oborio sve moguće rekorde

AP Photo/Aaron Favila

 

TREĆA TITULA NA ROLAN GAROSU

Kada kažemo Rolan Garos, svakako mislimo na Rafaela Nadala koji je 14 puta podizao trofej u Francuskoj. Pored toga, Španac je, uz Đokovića, jedini u istoriji tenisa koji je trofej svakog od grend slemova podizao najmanje dva puta. Tako da, ukoliko Srbin trijumfuje na sledećem grend slemu u Parizu, Novak bi postao jedini koji je u tome uspeo po tri puta. 

OLIMPIJSKO ZLATO 

Ono što svi sa nestprljenjem čekamo, to su te Olimpijske Igre u Parizu naredne godine! Novak je propustio šansu pre dve godine kada nije osvojio zlatnu medalju u Tokiju (OI se nisu održavale regularno 2020. godine zbog korone). Đoković ima srebro iz Pekinga 2008. godine, a sigurno je da će biti motivisan da se takmiči i naredne godine i osvoji samo još taj jedan vredan trofej koji mu nedostaje! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading