ŠAMPION KREĆE U NOVE POBEDE Evo kakav je Novakov plan turnira do marta
Tanjug/Ap

Novak Đoković se trenutno nalazi u Španiji gde je počeo da trenira pred početak nove sezone koja će po mnogo čemu biti specifična. Posebno njen početak. Nole se posle godinu dana vraća u Australiju, odakle je ovog januara deportovan usled problema sa vizom.  

Kako se u Australiji promenila Vlada, skinuta je trogodišnja zabrana koju je Nole imao zbog ovogodišnjeg suđenja u Melburnu, njemu su otvorena vrata da se vrati na najmanji kontinent. 


- Hoću da se vratim, beskrajno sam motivisan da odem ponovo u Melburn, i igram. To je moj omiljeni grend slem, najviše pehara sam osvojio tamo. Ja sam prešao preko svega toga što se dešavalo i stvarno želim da igram tenis. To je ono što znam najbolje da radim. Australija je oduvek bila zemlja u kojoj sam igrao svoj najbolji tenis i to se vidi po rezultatima tako da sam uvek dodatno motivisan da idem tamo. Ovoga puta još više sam motivisan - rekao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Sportal pred polazak na masters u Pariz. 
ŠAMPION KREĆE U NOVE POBEDE Evo kakav je Novakov plan turnira do marta

EPA-EFE/Alessandro Di Marco

 

Sada kada su vrata Australije širom otvoreno, Novak je odlučio da ide najpre u Adelejd i učestvuje na turnir iz serije 250. Tako će Noletu baš to takmičenje koje počinje 2. januara biti generalna proba za Ozi open. 

Društvo u Adelejdu će mu praviti Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Karen Hačanov, Feliks Ože-Alijasim. Prilično težak žreb za Noleta koji će odmah od starta godine imati ozbiljan zadatak da mu generalna proba za mečeve na Melburn parku. 

No, pre nego što krene put Australije, Nole će iz Španije otići u Dohu gde će gledati finale Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske, a potom putuje u Dubai na Svetsku tenisku ligu. 

Đoković se nalazi u timu Sokolova zajedno sa Grigorom Dimitrovim, Arinom Sabalenkom i Paolom Badosom. 

ŠAMPION KREĆE U NOVE POBEDE Evo kakav je Novakov plan turnira do marta

EPA-EFE/Alessandro Di Marco

 

Nole jeste najjača karika svog tima u Emiratima, ali ni ostale ekipe nisu za potcenjivanje. Aleksander Zverev će predvoditi Jastrebove, a a društvo mu prave Dominik Tim, Jelena Ribakina i Anet Kontaveit.

Ostale dve ekipe su Orlovi koji će igrati u sastavu: Nik Kirjos, Bjanka Andresku, Karolin Garsija, Andreas Sepi i Rohan Bopana i Zmajevi u kojima se nalaze Feliks Ože-Alijasim, Gael Monfis, Iga Švjontek, Eženi Bušar i Sanija Mirza.

Poznat je raspored Noletovih duela. On će 20. decembra igrati protiv Zvereva, dan kasnije, 21. decembra protiv Kirjosa i 23. decembra protiv Ožea. 

Format takmičenja je kao u nekadašnjem Hopman kupu – po jedna partija u muškom i ženskom singlu i jedna u miksu.

Ono što sigurno sve navijače trenutno petog tenisera sveta najviše zanima je kada će doći u Srbiju. Odgovor je - stiže u februaru. Đoković se nada da će u Beograd doći kao šampion Australijan opena i da će zajedno sa svojim obožavaocima proslaviti novi uspeh. 

BIĆE DEPORTOVAN Bivši Đokovićev trener izašao iz zatvora

Plan je da u Beogradu Nole ostane 14 dana, a onda će najverovatnije igrati i turnir u Dubaiju koji je na programu od 27. februara do 5. marta. U istoj nedelji se igra i turnir u Dohi, pa možda Novak iznenadi sve, i odluči da igra u Kataru, ali manje su šanse da ga vidimo u Dohi nego u Dubaiju. 

Mart je otvoren za nekoliko planova jer za sada ne može da igra u Americi, tako da su martovski mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, za sada "ispod crte". U Ameriku i dalje mogu da uđu samo vakcinisani, ali do marta ima dosta vremena i možda američka Vlada odluči da promeni pravila, pa nekada prvog tenisera sveta ponovo vidimo u Kaliforniji i na Floridi. 

Podsetimo, Nole je u 2022. osvojio pet titula: u Rimu, na Vimbldonu, u Astani, Tel Avivu i završni Masters u Torinu. Igrao je finala Srbija opena i mastersa u Parizu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading