NADAL PO JEDNOM PARAMETRU NIJE NI PRIĆI NOVAKU Đoković uradio nešto nestvarno, teško da Španac to može da dostigne
AP Photo/Antonio Calanni

Dosta se priča o GOAT trci između Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Kada su u pitanju masters titule, srpski as je rekorder sa 38, ali neverovatno zvuči podatak da ih je osvojio čak 11 bez izgubljenog seta.

To je najviše u Open eri i tri više od prvog pratioca - "Bika sa Majorke". Potom slede Rodžer Federer (7), Endi Mari (4), Pit Sampras i Marselo Rios (2). 

Sigurno da je i ovo jedan bitan parametar kada se bude odlučivalo ko će biti najbolji teniser svih vremena. Ipak je ovde reč o turnirima iz serije 1.000, najvećim posle grend slemova. 

ZBOG NOLETA BILA NA IVICI SMRT Baka Petra gledala Đokovića, pa jedva preživela, sada ima jedan veliki san

Nadal koji je do sada osvojio 36 masters titula mogao bi Novaka u ovom parametru da prestigne naredne sezone, ali da bi se to desilo, potrebno je pravo čudo.

Možda bi ove brojke bile još veće da je Đokoviću bilo dozvoljeno da ove godine učestvuje na američkoj turneji. On je u nedavno završenoj sezoni propustio masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju i Montrealu.

Podsetimo, Novak će prvi turnir u novoj sezoni odigrati u sklopu priprema za Australijan openu. U pitanju je Adelejd (1. januar - 8. januar). Nakon toga će nastupiti u na uvodnom grend slemu u Melburnu (16. januar - 29. januar). 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading