NOVAKU SE (NE) DRMA TRON Evo šta je potrebno da se desi pa da Đoković ostane bez krune posle Madrida
EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovaće na mastetrsu u Madridu gde će pokušati da osvoji četvrtu titulu, ali i da sačuva prvo mesto na ATP listi.

Drugoplasirani Danil Medvedev se oporavlja od operacije kile i nećemo ga gledati u prestonici Španije, ali bez obriza na izostanak 9. maja bi mogao da se vrati na prvu poziciju na kojoj je kratko bio krajem februara i početko marta.

Ali, sve je i dalje u rukama u Đokovića.

KECMANOVIĆ BEZ FINALA Miša posle velike drame ostao bez prilike da se bori za drugu titulu u karijeri

Novak će u ponedeljak zadržati prvu poziciju sa 8.400 poena, Medvedev ima 8.080 i razlika je, dakle, 320 bodova. 

Medvedev neće igrati ni u Madridu, ali bez obzira na to mogao bi da se vrati na prvo mesto. Đoković prošle godine nije učestvovao na Mastersu u Španiji, ali će 9. maja ostati bez 500 bodova za 2019, pošto je tada osvojio titulu.

Rus je prošle sezone ispao u trećem kolu, što znači da će mu se oduzeti samo 90 bodova. Da bi zadržao prvo mesto, Novak u Madridu treba da osvoji pomenutih 90 bodova koji mu nedostaje, odnosno da se izbori za treći krug takmičenja.

NIKAD VIŠE NEĆE ZARADITI NI DOLAR! Advokat izneo bolnu činjenicu pred Bekerov odlazak u zatvor

Đoković je u Madridu slavio tri puta - 2011, 2016, 2019 godine. Na startu turnira je slobodan, a u drugom će se sastati sa boljim iz okršaja Gaela Monfisa i mladog Karlosa Himena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading