NOVAK ĐOKOVIĆ BOJKOTUJE VIMBLDON? Zbog njegovih reči je krenula lavina, rešio je da sve objasni
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Novak Đoković je pred odlukom da bojkotuje Vimbldon jer je turnir po kratkom postupku eliminisao Ruse i Beloruse. Preispituje svoje učešće. To kaže Nikola Pilić. On smatra da bi to moglo da izvrši veliki pritisak na čelnike Vimbldona, ako i ostali profesionalci zauzmu stav- piše "Blik".

Naravno, sve to bila je izmišljotina, izvučeno je sve iz konteksta i nema veze sa istinom.

- Ma neka pišu šta hoće! Pišu gluposti i izmišljaju. Ja sam samo rekao da ruski i beloruski teniseri treba da igraju svuda i da oni nemaju nikakve veze sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Evo, Francuzi i Rolan Garos će ih pustiti da igraju, a Vimbldon neće. Katastrofa. Politika se toliko duboko umešala u sport da to nije normalno - kaže Pilić za "Informer".

TOTALNI ŠOK Čovek koji mrzi Novaka Đokovića oduševljen nečim iz Srbije

Na pitanje da li bi teniseri sada trebalo da postupe isto i da se solidarišu sa proteranim kolegama, Pilić kaže da je to teško izvodljivo jer situacija nije ista kao pre 50 godina.

- Ne očekujem da se ostali igrači solidarišu sa suspendovanima jer je danas drugo vreme. Situacija nije kao kada su najbolji igrači zbog mene 1973. bojkotovali turnir. Mi smo tada loše tretirani, igrali smo Vimbldon za 50 funti (775 evra u današnjem novcu). Sada je veliki novac u igri, tu su i menadžeri. Ipak, pritisak bi trebalo izvršiti i on mora da postoji, jer u sportu vladaju dvostruki aršini - zaključuje Pilić.

Novak Đoković je baš uvek u centru pažnje...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading