OGLASIO SE  MARIJAN VAJDA! Slovak otkrio zašto je došlo do raskida saradnje sa Novakom!
Foto: EPA

Pre nekoliko dana osvanula je vest da su Novak Đoković i Marijan Vajda prekinuli svoju dugu saradnju.

Vajda je u intervjuu za slovački "Aktualiti" opširno govorio o razlogu i vremenu raskida, a priznaop je da saradnje nije bilo od US Opena prošle godine.

- Bilo je to nekoliko meseci posle Olimpijskih igara u Tokiju. Posle tri Grend slem titule u sezoni, nije sve išlo po planu od jula, a kulminiralo je u Njujorku, gde mu je nešto nedostajalo da napravi finalni korak. Tada je ostao bez snage u finalu, jer ju je izgubio na Olimpijadi. Ja nisam bio za to da nastupi u Tokiju, nije bilo puno vremena, malo i za pripremu - prisetio se Vajda.

SASUO ISTINU SVIMA U LICE! Legendarni stručnjak zapušio usta Novakovim hejterima! (VIDEO)

Dodao je da je Novak mnogo iscrpeo neuspeh u Tokiju.

- Neuspeh iz Tokija ga je iscrpeo i mentalno i fizički. Razumeo sam njegov cilj, želeo je da osvoji medalju za Srbiju. Tu je doživeo neuspeh i to se prenelo na Njujork - rekao je on.

Vajda je objasnio i još jedan od razloga za prekid saradnje.

- Zbog njegovog stanja kao nekog nevakcinisanog on će igrati na limitiranom broju turnira. Igraće gde mu je dozvoljeno, a već ima snažan tim sa Goranom Ivaniševićem kao glavnim trenerom. Posle razmatranja svih tih okolnosti, dogovorili smo se da sporazumno prekinemo našu saradnju - izjavio je Slovak

Dodao je da želi sto više vremena da provede sa porodicom.

- Trenutno želim da provodim vreme sa porodicom, želim i da pomognem projektu 'Igrajte tenis' u Slovačkoj, pa da vidim da li će se otvoriti neka nova prilika. Ne isključujem mogućnost da u budućnosti treniram nekog drugog - istakao je Vajda.

Naglasio da će uvek biti Novakov navijač.

-.Kao što smo rekli u zajedničkom saopštenju, ja ću ostati Đokovićev najveći navijač. Navijaću za njega i nadati se da će se svet vratiti nekim normalnijim vremenima - završio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading