NOVAK ĐOKOVIĆ NA UDARU POLITIČARA Australijski premijer Skot Morison: Dečko, moraćeš da se vratiš kući u Srbiju!
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Australijski premijer Skot Morison rekao je da Novak Đoković neće imati drugačiji tretman od ostalih putnika koji dolaze u tu zemlju.

Ističe da bi najbolji svetski teniser mogao da se nađe na prvom letu za povratak kući ako ne pruži dokaze zbog kojih iz medicinskih razloga nije vakcinisan protiv korone.

Novak Đoković je objavio da kreće za Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće i da će nastupiti na prvom gren slemu u sezoni.

Odluka da se najboljem teniseru na svetu odobri izuzeće se u Australiji smatra kontroverznom, jer se država prvi put suočava sa desetinama hiljada novozaraženih.

Novinari su australijskog premijera Skota Morisona pitali da li on lično podržava odluku da Đoković dobije izuzeće.

Morison je na to odgovorio da bi Đoković mogao da se nađe na prvom letu za povratak kući, ako ne bude pružio dovoljno dokaza zašto nije mogao da bude vakcinisan, piše RTS.

- Moje gledište je da svaki individualni zahtev za ulazak u Australiju mora da bude u skladu sa našim pravilima - naveo je Morison.

Dodao je da čekaju na to da Đoković stigne u Australiju i onda pruži dokaze.

- Moj stav je da on treba da ima isti tretman kao i ostali. Postoje i drugi slučajevi – i bilo ih je poprilično prethodnih godina – u kojima su ljudi dobili izuzeće i imali odgovarajuće dokaze koji su išli u korist njihovim tvrdnjama - rekao je Morison.

Vakcinacija

O slučaju Novaka Đokovića oglasila se i ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz koja je rekla da je Vlada Komonvelta zadužena za prelazak granice, iako su vlada Viktorije i teniska organizacija odobrili Đokoviću da nastupi na gren slemu.

- Svako ko dolazi, a nije vakcinisan mora da pruži prihvatljiv dokaz o medicinskim razlozima za izuzeće kako bi ušao u Australiju - rekla je Endrjuzova.

Da podsetimo, Đoković nije saopštio da li je vakcinisan ili ne, već je ostao pri svom stavu da ne želi da otkriva šta piše u medicinskom kartonu.

Prema podacima ATP-a, 95 od prvih 100 tenisera na svetu primilo je vakcinu i može slobodno da nastupi u Melburnu. Oni koji su vakcinisani, moraju da imaju negativan test 72 sata pre dolaska u Australiju, potom po sletanju u Melburn, a onda i još jedan šestog dana boravka u ovom gradu.

Novak je rekorder sa devet osvojenih titula na „Rod Lejver areni“, a ukoliko bude učestvovao, juriće 21. grend slem u karijeri, čime bi postao najtrofejniji u istoriji.

Australijan open na programu je od 17. do 31. januara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Zoki

07.01.2022 16:51

Nove "nacisticke" metode Australije. Srbija nije Australiska kolonija, pa da mogu da rudare po Jadru. Zivela Velika Srbija!

Ana

07.01.2022 16:53

Skote skotino jedna pa I da se vrati ide svojoj kuci uzdignute glave a vi se postidite ako Imate stida da je pametan da vas izbrise sa mape smradovi

Душка

07.01.2022 16:54

Баш си скот и мораш цео живот са тим да се носиш!

Ljiljana

07.01.2022 17:14

Ako si Skot bas SI SKOT! DIVLJACI BELOSVETSKI, KO ZNA IZ KOG PLEMENA SI DOSAO!? MA ZA VAS SU ABORIDZINI , NISU VAS ONI TEK TAKO UBIJALI I KRALI VAM DECU PA STE MORALI NAJZAD DA IH PRIZNATE KAO LJUDE A TRETIRALI STE IH KAO ZIVOTINJE!!! I TVOJI PRECI SU BILI NEKI KRIMOSI A TI NEMOZES DA BUDES BOLJI!

Radmila

07.01.2022 22:34

Gospodine, Novak će se vratiti u Srbiju i ostaće broj jedan, ali to u istoriji tenisa neće biti zabeleženo kao njegova bruka već kao bruka Australije i njenih vlasti.