NOVAK NA DVA KORAKA OD BESMRTNOSTI! Vreme je za osvetu Zverevu!
EPA-EFE/PETER FOLEY

Hoćemo li prisustvovati novom pomeranju granica? Da li će Novak osvojiti 21. ili neko od preostale trojice prvi grend slem? Može li Đoković da odoli naletu nove generacije, ili je došlo novo doba? 

 

 

Jedno je sigurno, u nedelju, negde oko ponoći po našem vremenu ispisaće se nove stranice teniske istorije.

Đoković i Zverev - vreme je za revanš

Novak verovatano nije mogao da dobije težeg protivnika u polufinalu, ali isto tako biće mu to sjajna prilika za osvetu za nedavni poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Svaki poraz boli, međutim, taj poraz od Nemca ima posebnu težinu. Bez ikakve dileme, Novak je jedva čekao da dobije šansu za revanš. I evo je, ukazala se već na US Openu.

Zverev je Đokoviću srušio san o zlatnom slemu, sada mu stoji na putu ka kalendarskom. 

Četvrti teniser sveta puca od samopouzdanja, a upravo je posle te pobede nad Srbinom "dobio krila". Osvojio je zlato u Tokiju, a zatim slavio i u Sinsinatiju.

NOVAK NA DVA KORAKA OD BESMRTNOSTI! Vreme je za osvetu Zverevu!

Tanjug/Ap

 

Do polufinala i novog susreta sa Novakom došao je relativno lako. 

Maksimalnim rezultatom je pobeđivao Sema Kverija, Alberta Ramosa, Janika Sinera i Lojda Herisa, dok je probleme imao samo u trećem kolu kada je izgubio prvi set od Džeka Soka, zatim je dobio naredna dva, da bi mu onda Amerikanac predao meč.

Sa druge strane, Đoković se mučio gotovo u svakom meču.

Na startu je pobedio Holgera Runea sa 3:1, zatim je bio siguran protiv Talona Grikspora, da bi potom u naredna tri meča gubio prvi set, a onda pravio preokret protiv Keija Nišikorija, Džensona Bruksbija i Matea Beretinija.

Ono što posebno raduje jeste činjenica da igra sve bolje kako turnir odmiče, što ilustruje podatak da je protiv Italijana u tri seta koja je dobio sa 6:2, 6:2, 6:3 ukupno napravio svega 11 neiznuđenih grešaka. Impresivno! 

Ali, navikao nas je Novak da ono najbolje čuva za kraj.

NOVAK NA DVA KORAKA OD BESMRTNOSTI! Vreme je za osvetu Zverevu!

EPA

 

Takođe, čak i kada je gubio, svi oni koji prate Đokovićevu karijeru znali su da Novak te duele ne može da izgubi i mogli su mirno da prate dalji tok meč. I sam osvajač 20 grend slem trofeja delovao je mirno i koncentrisano, držao se plana i išao ka cilju.

Protiv Zvereva je ove godine igrao u četvrtfinalu Australijan opena kada je slavio posle velike borbe u četiri seta. 

Sličan meč očekuje nas i sada u Njujorku. Neka i scenario bude isti!

Biće ovo jubilarni deseti meč Đokovića i Zvereva, Srbin vodi sa 6:3, a na grend slemovima je 2:0 u korist našeg tenisera. 

Nemac još nema pobedu nad Top 10 igračem na najvećim turniru. što takođe može da igra bitnu ulogu.

Nadalov učenik ili zahuktali Rus?

Nekako ispod radara prošle su igre Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, a on je stigao do polufinala.

Alijasim ima samo 21 godinu, 15. je na svetu, a trener mu je Toni Nadal koji zna kako se kale šampioni. 

Do polufinala je pobedio Evgenija Donskoja (3:1), Bernabea Zapatu Miralesa (3:0), Roberta Bautistu Aguta (3:2), gde je položio tese zrelosti pošto je vodio sa 2:0, Španac se vratio, ali je u odlučujućem petom setu Alijasim slavio sa 6:3. Potom je u sjajnoj atmosferi pobedio Frensisa Tijafoa posle preokreta - 3:1, da bi mu u četvrtfinalu Karlos Alkaraz predao meč pri vođstvu Kanađanina 6:3, 3:1.

Sada će igrati meč karijere i pokušaće da se plasira u svoje prvo finale grend slema. 

Rival će mu biti Danil Medvedev koji je u sjajnoj formi.

NOVAK NA DVA KORAKA OD BESMRTNOSTI! Vreme je za osvetu Zverevu!

EPA-EFE/PETER FOLEY

 

Ponovo Rus igra odličan tenis u drugom delu sezone i favorit je protiv Kanađanina. 

Iskusniji je i stariji od Alijasima, a upravo je u Njujorku igrao svoje prvo grend slem finale 2019. godine kada je u pet setova izgubio od Rafaela Nadala.

Do polufinala je došao tako što je maksimalnim rezultatom pobeđivao Rišara Gaskea, Dominika Kepfera, Pabla Anduhara i Danijela Evansa, da bi mu set "otkinuo" Botik Van de Zandšlup u četvrtfinalu. 

Medvedev i Alijasim su se sastali samo jednom i to na mastersu u Torontu 2018. godine, kada je Rus slavio posle velike borbe u tri seta. 

Polufinalni dueli su na programu u petak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading