NOVAK IZGUBIO PRVI SET, PA "PREGAZIO" ITALIJANA! Đoković posle novog preokreta pobedio Beretinija, sledi spektakl protiv Zvereva!
EPA-EFE/PETER FOLEY

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Matea Beretinija u četvrtfinalu US Opena sa 3:1 - 5:7, 6:2, 6:2, 6:3, posle tri sata i 30 minuta igre.

Ponovo je Novak do pobede došao nakon što je izgubio prvi set i zakazao novi okršaj protiv Aleksandra Zvereva koji ga je pobedio u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

 

 

Velika borba je vođena u prvom setu. Dosta gemova se igralo na razliku, pa je taj deo igre trajao čak jedan sat i 17 minuta.

Odmah na startu Novak se suočio sa brejk loptom koju je spasio asom. 

Đoković je dve prilike za brejk imao u šestom gemu koji je trajao skoro 15 minuta, ali je Beretini obe spasao servis vinerima.

Zatim je Srbin neutralisao dve brejk lopte u neverovatnom gemu koji je obilovao snažnim udarcima. 

I taman kada se činilo da idemo u taj-brejk, Novak gubi svoj servis. Kod 15:15, Novak zicer smešta u mrežu, zatim pronalazi dobar servis, ali ubrzo Mateo dolazi do brejk šanse. Napao je Đoković, izašao na mrežu, odigrao solidan volej, ali Italijan pogađa forhend pasing šot kojim dolazi do brejka.

U narednom gemu je svetski broj 1 od 40:0 došao do izjednačenja, ali je Mateo iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 1:0.

Đoković je odlično otvorio drugi set. Napravio je brejk u trećem gemu, a onda ga potvrdio bez izgubljenog poena. Italijan je pao u igri, što Đoković koristi za novi brejk kojim dolazi do izjednačenja.

Tamo gde je stao u drugom, Novak je nastavio u trećem. Bio je potpuno smiren, koncentrisan za razliku od rivala koji je bio potpuno van ritma, pa je na semaforu vrlo brzo pisalo 3:0 u korist osvajača 20 grend slem titula.

"Crtao" je po terenu Đoković i konstantno vršio pritisak na rivala, a jedine probleme imao je u sedmom gemu, kada je morao da spašava brejk loptu. Već u narednom pravi novi brejk za vođstvo od 2:1 u setovima.

Impresivno je igrao Novak i u četvrtom setu. Ponovo je odmah napravio brejk, sve stizao i pogađao iz gotovo svih pozicija na terenu.

Forhend mu je besprekorno funkcionisao i Beretiniju nije dopustio ni najmanju šansu da se vrati u igru.

Bio je ovo Đokovićev najbolji meč od početka turnira. Sada sledi još veći izazov u vidu Saše Zvereva.

Nema dileme da će Novak biti silno motivisan da se osveti Nemcu za nedavni poraz u polufinalu Olimpijskih igara.

Drugi polufinalni par čine Danil Medvedev i Feliks Ože-Alijasim.

ĐOKOVIĆ - BERETINI (5:7, 6:2, 6:2, 6:3)

Četvrti set:

6:3 - Kraaaaj! Koristi Novak prvu meč loptu i ide u polufinale gde ga čeka Saša Zverev!

5:3 - Ponovo Beretini dobija gem bez izgubljenog poena. U narednom gemu Novak servira za pobedu.

5:2 - Uzvraća Đoković istom merom i sada je na gem od polufinala!

4:2 - Gem sa nulom za Italijana.

4:1 - Ma sjajni Đoković. Novaku forhend funkcioniše besprekorno!

3:1 - Prekida Beretini Novakovu seriju. Opet je Đoković pretio, bilo je 15:30, ali Italijan osvaja tri poena u nizu i ostaje u igri.

3:0 - Novak potvrdio brejk. Opet je bilo 30:30, a onda Đoković osvaja dva poena u nizu i ide ka pobedi.

2:0 - Breeejk! Fenomenalna igra Đokovića koji apsolutno sve stiže i na impresivan način otvara četvrti set!

1:0 - Dobija Novak gem na startu četvrtog seta. Bilo je 30:30, a onda pronalazi dobar slajs servis, odigrava forhend paralelu i dolazi do poena. Usledio je servis viner za vođstvo u četvrtom setu.

Treći set:

 

 

6:2 - Fenomenalni Đoković pravi novi brejk i sada je na set od polufinala!

5:2 - Izvukao se Đoković. Imao je Beretini 0:30, ali su onda usledili odlični Novakovi forhendi. Italijan je ipak došao do brejk lopte, ali je onda slajs smestio u mrežu, a Đoković još jednim forhend vinerom došao do gema i vođstva od 5:2.

4:2 - Šteta! Imao je Novak novu brejk loptu, ali izvukao se Italijan. Crta po terenu Đoković, Beretinija samo servisi održavaju u životu.

4:1 - Još jedan siguran gem za najboljeg tenisera sveta. Novak deluje autoritativno u gemovima na svoj servis. Krov se zatvara, pa će se ostatak meča igrati u dvoranskim uslovima.

 

 

3:1 - Beretini se upisao na semafor u trećem setu. Imao je Novak priliku da napravi dupli brejk, ali se Italijan izvukao najviše zahvaljujući dobrim servisima, a u poslednjem poenu je imao i pomoć mreže.

3:0 - Materijalizovan brejk! Beretini je potpuno van ritma u ovim momentima.

2:0 - Breeejk! Nastavlja Đoković tamo gde je stao u drugom setu. Prvu brejk loptu je spasio tako što je forhend poslao na samu liniju, ali je kod druge bekhend poslao van terena i Novak na najbolji način otvara treći set!

1:0 - Još jedan vrlo dobar gem za Novaka.

Drugi set:

 

 

6:2 - Breeejk i set za Novaka! Već u ovom gemu Đoković dolazi do izjednačenja. Odigrao je savršen forhend koji mu je doneo set loptu, Italijan je pogrešio i sada je 1:1 u setovima. Odlično je Novak igrao u ovom setu, bio je smiren i koncentrisan, dok je Mateo malo pao u igri i Srbin lako dobija drugi deo igre!

5:2 - Novi siguran servis gem za Đokovića, u narednom Beretini servira za ostanak u setu.

4:2 - Šteta! Novak je propustio pet brejk lopti u ovom gemu. Kod 4/5 nije mogao skoro ništa jer je Beretini pronalazio dobre servise, ali je kod jedne bekhend poslao u aut iako je imao inicijativu u poenu.

4:1 - Ovako se potvrđuje brejk! Gem sa nulom.

3:1 - Breeejk! Napokon Novak pravi brejk! Odigrao je jedan divan lob, a zatim i dosta dobar bekhend pasing šot, došao do brejk lopte, sjajno riternirao i napokon oduzeo servis Italijanu!

2:1 - Gem za Novaka bez većih problema.

1:1 - Osvaja Italijan uvodni gem na svoj servis. Bilo je 30:30, ali Đoković onda jedan bekhend iz neutralne pozicije šalje u aut i propušta priliku da dođe do brejk šanse.

1:0 - Gem sa nulom za Đokovića.

Prvi set:

 

 

5:7 - Dobija Beretini prvi set! Spasio je Đoković tri vezane set lopte, ali je onda Italijan odservirao as, Novak forhend poslao u aut i Mateo vodi sa 1:0

5:6 - Brejk Beretinija! Kod 15:15, Novak zicer smešta u mrežu, zatim pronalazi dobar servis, ali ubrzo Mateo dolazi do brejk šanse. Napao je Novak, izašao na mrežu, odigrao solidan volej, ali Italijan pogađa forhend pasing šot i u narednom gemu serivaraće za set.

5:5 - Nastavlja se velika borba. Bilo je 30:30, ali naredna dva poena pripadaju Italijanu. Još uvek nema brejka.

5:4 - Relativno siguran gem za Novaka. Imao je 40:0, onda je odservirao duplu servis grešku, potom smečovao na reket Italijanu koji pogađa bekhend paralelu, ali naredni poen osvaja naš teniser. Beretini će servirati za ostanak u setu.

4:4 - Siguran gem za Italijana, izgubio je samo jedan poen.

 

 

4:3 - Strašan gem u kom je Novak spasao dve brejk lopte. Kod 30:30, Beretini je odigrao drop šot, Đokovićev lob je završio u autu i Italijan je stigao do brejk lopte, koju Srbin spašava asom. Do druge prilike za brejk Mateo dolazi razornim forhendima, ali ni nju ne koristi zbog promaša istim udarcem. Za kraj gema Đoković pogađa divnu bekhend paralelu.

3:3 - Đoković propustio dve brejk lopte u gemu koji je trajao skoro 15 minuta. Kod obe prilike za brejk Beretini je odservirao servis vinere. Novaku dobro funkcioniše forhend, ali Italijan se izvukao pre svega zbog dobrih servisa.

3:2 - Još jedan gem koji se igrao na razliku, ali ovoga puta se Đoković nije suočavao sa brejk loptama. Veliki broj poena je osvojio odmah posle servisa i vodi sa 3:2. Tri od pet gemova igrali su se na razliku.

2:2 - Novi dug gem. Opet je Novak došao do 15:30 posle divne forhend dijagonale, igralo se na razliku i u ovom gemu, ali Đoković nije stigao do brejk lopti. Odlično je Novak riternirao u ovom gemu, ali se Mateo izvukao i poravnao rezultat.

2:1 - Odličan gem za Novaka u kom nije izgubio nijedan poen.

1:1 - I Beretini dobija svoj prvi servis gem. Pretio je Novak i stigao do 15:30, ali Italijan pronalazi dva dobra servisa, zatim osvaja poen posle jedne duge razmene i sada je 1:1

1:0 - Đoković spasio brejk loptu. Odmah na startu dug gem. Imao je Novak 40:15, a onda je forhend poslao u aut, zatim je usledila dupla servis greška. Došao je Italijan do brejk lopte koju je Novak spasao drugim asom. Nije Đokoviću funckionisao servis u ovom gemu pošto mu je procenat ubačenog prvog servisa tek na 43%. Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas dug meč.

02.57 - Igrači u ovim momentima izlaze na ,,Artur Eš", uslediće zagrevanje, a onda i početak meča.

 

 

02.38 - Marija Sakari je upravo pobedila Karolinu Pliškovu, očekuje se da za nekih 15 minuta na teren izađu Đoković i Beretini.

02.16 - Beretini je do susreta sa Đokovićem pobedio Šardija (3:0), Mutea (3:1), Ivašku (3:2) i Otea (3:1).

02.12 - Novak je na putu do četvrtfinala pobedio Runea (3:1), Grikspora (3:0), Nišikorija (3:1) i Bruksbija.

01.56 - Ni Novak, ni Mateo nisu blistali na ovogodišnjem US Openu i očekuje se da sada podignu nivo igre. Uostalom, Đoković nas je navikao da igra sve bolje kako turnir odmiče.

01.50 - Biće ovo četvrti meč Đokovića i Beretinija, u prethodna tri okršaja slavio je naš teniser. Prvi put su se sastali 2019. godine na završnom mastersu u Londonu kada je Novak izgubio samo tri gema. Ove godine igrali su dva puta, u četvrtfinalu Rolan Garosa i finalu Vimbldona i oba meča dobio je Đoković sa 3:1.

NOVAK IZGUBIO PRVI SET, PA

EPA/Neil Hall

 

01.41 - Kakvu su taktiku pripremili Beretini i njegov trener pročitajte OVDE.

01.36 - Novak je na putu da osvoji kalendarski slem i tako uđe u istoriju tenisa. Poslednji put ovaj podvig napravio je Australijac Rod Lejver još 1969. godine.

01.34 - Meč između Srbina i Italijana trebalo bi da počne oko 02.30, odnosno nakon četvrtfinala ženskog singla u kojem se sastaju Karolina Pliškova i Marija Sakari. Njih dve su duel počele u 1 sat posle ponoći po našem vremenu.

01.30 - Dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču između Novaka Đokovića i Matea Beretinija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Njujorka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Daca

09.09.2021 07:39

Hvala ,ti SUNCE NASE, sto nas budis sa svojim pobedama,sto ove lepe dane cinis još suncanijim i lepsim... Ne moras da budeš bolji , dovoljno je samo da budeš TI . Jer ono sto si TI zaista je vredno D I V Lj E Nj A