PET STVARI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI O GRKU Cicipasova majka je bila najbolja na planeti, deda olimpijski šampion, a tek koji mu je hobi...
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Rival Novaka Đokovića u nedeljnom finalu Rolan Garosa biće Stefanos Cicipas. Srbin i Grk su lane igrali na istom mestu u polufinalu, a navijači Đokovića se nadaju da će i ishod biti isti, iako Cicipas ove sezone na šljaci igra odlično, što je dokazao i u dosadašnjem toku Otvorenog prvenstva Francuske. 

 

Ko je Stefanos Cicipas, Grk koji se poslednjih godina vrtoglavo penje ka vrhu svetskog tenisa? Potiče iz porodice tenisera i sportista, rođen je u Atini 1998. godine. Otac mu je Grk, nekad profesionalni teniser, a majka Ruskinja, nekad teniserka broj 1 u SSSR u kategoriji juniora.

Deda mu je bio olimpijski šampion

Zanimljivo je da mu je deda sa majčine strane, Sergej Saljnikov, bio je fudbaler moskovskog Spartaka, a sa reprezentacijom SSSR je postao olimpijski šampion 1956. godine. 
Cicipas trenira tenis od 6. godine, i to uglavnom sa ocem, koji je završio studije za trenera kako bi mogao da pomogne svojoj deci. Stefanos ima dva brata, Petrosa i Pavlosa, i sestru Elisavetu.
Kad je Stefanos zbog jednog turnira boravio na Kritu, malo je falilo da se udavi u moru. Otac mu je spasio život, a kaže da mu je to iskustvo dalo drugu perspektivu. Cicipas od tad izdvaja određenu sumu novca svake godine za škole plivanja širom Grčke. 

Hobi mu je fotografija, čak je išao i na kurseve i škole fotografije, i da nije profesionalni teniser, to bi mu bio prvi izbor za životno zanimanje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading