Vlade Divac i Al Atles
AP Photo/Jessica Hill
Vlade Divac

AP Photo/Jessica Hill

Vlade Divac, Foto: AP Photo/Jessica Hill

Srpska košarkaška legenda, Vlade Divac je sinoć postao član Kuće slavnih u Springfildu! On je tako postao četvrti predstavnik Srbije koji se upisao među besmrtnike, posle Bore Stankovića, Dražena Dalipagića i profesora Aleksandra Nikolića!

Trebalo je da ide sa njim na tu utakmicu, nekoliko dana posle držao je govor nad njegovim kovčegom! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:35 - 06.09.2019. 08:41 Legende naše košarke! Ivo Daneu, Foto: youtube/mozartofbasketball * Ušao je u FIBA kuću slavnih 2007. godine * Daneu je za Jugoslaviju je odigrao 209 utakmica * Bio je najbolji sportista 1967.

On je bio obučen u narandžastom sakou sa znakom "generacija 2019", a u razgovoru sa "Žurnalom" otkrio je kakve su mu emocije i utisci posle ovakvog priznanja!

PROČITAJTE JOŠ:

"Drago mi je zbog mene i moje familije. Mojih saigrača, trenera, navijača, svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Kada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo" – rekao je Divac. 

Najlepši trenuci u njegovom sećanju dolaze dok je igrao za svoju zemlju!

Poznat put do finala! Srbija se sa njima ukršta u četvrtfinalu i polufinalu! Zna se i kad ćemo na Amere!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 18:55 Sada sledi prava stvar! Srbija - Italija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Današnjim utakmicama kompletirana je prva faza Svetskog prvenstva u Kini, a poznate su i novoformirane grupe u kojoj će se odigrati po još dve utakmice! AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019.

"U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. Iz mnogo razloga. Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine" - istakao je Divac.

Vlade Divac i Al Atles

AP Photo/Jessica Hill

Vlade Divac i Al Atles, Foto: AP Photo/Jessica Hill

Vlade Divac smatra da Srbija može da nastavi izvandredan niz uspeha na takmičenjima:

"Vrhunska generacija. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timovima, a mnogi od njih su nosioci igre. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu. Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju!" - bio je jasan Divac!

BONUS VIDEO

Uživo sa aerodroma “Nikola Tesla”: Ronaldo stigao u Beograd