Srbija - Italija
ALO Foto: Marko Metlas
Srbija - Italija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Italija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Današnjim utakmicama kompletirana je prva faza Svetskog prvenstva u Kini, a poznate su i novoformirane grupe u kojoj će se odigrati po još dve utakmice!

Đorđević o sukobu sa Italijanima i o saradniku sa klupe koji zna sve o tome!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 17:36 Moglo je i bez incidenta! Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević progovorio je o sukobu na kraju utakmice naše reprezentacije i Italije! U tom duelu "plavi" su slavili sa 92:77, i tom pobedom su osigurali prvo mesto u Grupi D na Mundobasketu u Kini!

Srbija se nalazi u grupi J sa Španijom, Portorikom i Italijom, sa kojom je igrala u prvoj fazi (i pobedila), pa neće biti novog duela između ove dve reprezentacije!

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacije Srbije i Španije su ostvarile maksimalan učinak, dok su Italija i Portoriko u novu grupu preneli po dve pobede i jedan poraz.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U svim novim grupama je identična situacija i po dve ekipe na tabeli imaju skor 3-0, a po dve 2-1.

Dominacija Srbije na Mundobasketu, ovo će zaboleti komšije a vas će dovesti do suza! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 17:14 Pogodio pravo u centar! Jugoslavija Mundobasket, Foto: ALO! Košarkaška reprezentacija Srbije kao prvoplasirana je prošla u sledeću fazu takmičenja gde je očekuju utakmice sa Španijom i Portorikom! Dominantna igra "plavih" nije prošla nezapaženo širom sveta, pa ne čudi da svi smatraju da je upravo Srbija glavni favorit za osvajanje zlatne medalje!

Ako "plavi" u sledeće dve utakmice završe među dve prvoplasirane ekipe, a za to im je potrebna samo jedna pobeda, obezbediće plasman u četvrtfinale, gde će se ukrstiti sa grupom I. Potencijalni rivali izabranika Aleksandra Đorđevića u četvrtfinalu su ARGENTINA, POLJSKA, VENECUELA I RUSIJA! 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ukoliko reprezentacije Srbije i Amerike završe u svojim grupama na prvom mestu, moguć duel ove dve selekcije je moguć tek u finalu, jer se SAD nalazi u grupi K zajedno sa Brazilom, Grčkom i Češkom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grčka je u podređenom položaju jer su u svojoj grupi izgubili od Brazilaca koji su ostvarili sve tri pobede! Sa njima se nalazi i selekcija Češke koja će tražiti šansu u duelima sa Brazilom i Grčkom, od Amerikanaca su poraženi u prvoj fazi, pa neće odigrati utakmicu sa njima.

kostur Mundobasketa

printscreen

kostur Mundobasketa, Foto: printscreen

Pošto je Srbija najveći favorit, tretiraćemo ovaj kostur kao da smo prošli u četvrtfinale kao prvoplasirani iz grupe J, što znači da ukoliko prođemo i tu fazu, u polufinalu bi trebalo da nas sačeka pobednik grupe L u kojoj se nalaze Francuska, Australija, Litvanija i Dominikanska Republika, ako pobede drugoplasiranog iz grupe K, što će biti veoma težak zadatak!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nas najpre očekuju dve bitne utakmice protiv Portorika i Španije koje se igraju u petak od 10:30, odnosno u nedelju od 14:30, pa našoj selekciji ne treba dodatna nervoza oko sklapanje grupa, jer koga god da dobiju, crno im se piše!

BONUS VIDEO 

Đorđević o utakmici sa Portorikom: Daju sve od sebe da pobede kada obuku dres