Nikola Jokić, Aleksandar Đorđević
Alo/Vladimir Marković
Nikola Jokić, Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković

Pobeda Srbije nad Grčkom odjeknula je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su američki novinari bili impresionirani što su "Orlovi" slavili bez Nikole Jokića.

Vicešampioni sveta, Evrope i Olimpijskih igara osvojili su tradicionalni Akropolis kup u Atini pobedivši "Helene" posle produžetka sa 85:80.

Turska slavila protiv Italije posle preokreta (VIDEO)

AUTOR: B92/ S.I. DATUM I VREME: 18.08.2019. 21:57 Pobeda košarkaške reprezentacije Turske protiv selekcije Italije. Čedi Osman, Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis * Košarkaška reprezentacija Turske pobedila je Italiju 72:70 * Čedi Osman je meč završio sa 20 poena, Iljasova je dodao 16, dok je Korkmaz ubacio 12 poena * Osvajač Akropolis kupa u Grčkoj je reprezentacija Srbije pobedom protiv domaćina Grčke Srbija je u prva dva kola lako savladala Tursku i Italiju.

Srbija je na ovom susretu igrala bez jednog od najboljih košarkaša, ako ne i najboljeg, Nikole Jokića, koji je zbog privatnih razloga propustio meč.

Bez Jokića, ali i povređenih Milosavljevića i Teodosića, Srbija je uspela da savlada Grčku predvođenu Janisom Adetokumbom. Ruku na srce, ni Grčkoj nisu igrali Slukas, Papapetru i Papanikolau, međutim imali su MVP NBA lige.

Ova vest došla je i do američkih novinar. Dugogodišnji kolumnista ESPN Mark Džej Spirs jasno je svima stavio do znanja da će Srbiju biti teško pobediti, naglasivši da su "Orlovi" savladali Janisa i Grčku bez Jokića.

"Srbija je upravo pobedila Janisa Adetokumba i Grčku u pripremnoj utakmici posle produžetka, i to bez Jokića", napisao je Spirs.

Ništa manje impresioniran nije bio ni novinari BSN Denvera Herison Vind, koji tokom sezone prati Nagetse i koji je odlično poznaje srpskog centra.

PROČITAJTE JOŠ:

"Srbija je ozbiljna pretnja timu SAD na Svetskom prvenstvu. Talentovan su tim i imaju sjajnu hemiju u ekipi koja dugo igra zajedno", nadovezao se Vind na prethodni "tvit" na kojem je apostrofirao da je Srbija savladala Grčku bez Jokića, uz sjajne partije Bogdanovića i Bjelice.

Još jedan ESPN čovek oglasio se povodom trijumfa "Orlova". Džonatan Givoni, koji je specijalista za NBA draft na ESPN, napisao je sledeće:

"Dobra pripremna pobeda za Srbiju pred 18.000 grčkih navijača, uprkos tome što Jokić nije igrao. Srbi će biti pretežak plen za svakoga (pa i za SAD) sa svojim načinom na koji igraju odbranu, šutiraju i dele loptu. Grci su i dalje u procesu kako da izvuku ono najbolje iz Janisa kada se igra po FIBA pravilima", napisao je Givoni.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom