Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević

Alo/Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević progovorio je o sukobu na kraju utakmice naše reprezentacije i Italije!

U tom duelu "plavi" su slavili sa 92:77, i tom pobedom su osigurali prvo mesto u Grupi D na Mundobasketu u Kini!

PROČITAJTE JOŠ:

Pred sam kraj utakmice dogodio se manji incident kada su Danijel Haket i Nikola Jokić ušli u sukob, a Jović je pokušao da uđe na teren da se obračuna i pripomogne svom saigraču ali su ga Darko Rajaković i Saša Đorđević odmah zaustavili!

"Darko (Rajaković) to zna iz NBA, gde čim uđeš na teren (sa klupe) dobiješ suspenziju na dve utakmice. Ne znam kako je u FIBA, ali i meni je to u glavi. Samo sam ga krajičkom oka video i nisam hteo da dozvolim... Vodili smo, privodili kraju i nama je tada bila najmanje potrebna takva situacija. Igrači moraju to da znaju, bez obzira na to što kod nas 'vri krv' - kod Jovketa (Stefan Jović prim. aut.) ta južnjačka. Taj neki impuls te navodi da pokažeš zube i karakter, ali u tim trenucima je to potpuno nepotrebno", istakao je Đorđević i dodaje:

Dominacija Srbije na Mundobasketu, ovo će zaboleti komšije a vas će dovesti do suza! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 17:14 Pogodio pravo u centar! Jugoslavija Mundobasket, Foto: ALO! Košarkaška reprezentacija Srbije kao prvoplasirana je prošla u sledeću fazu takmičenja gde je očekuju utakmice sa Španijom i Portorikom! Dominantna igra "plavih" nije prošla nezapaženo širom sveta, pa ne čudi da svi smatraju da je upravo Srbija glavni favorit za osvajanje zlatne medalje!

"Sa njima se istorijski dešavaju te stvari. Krene da se igra, oni igraju čvrsto i jako i u tim nekim situacijama dođe do povlačenja, faula koji se ne sudi... Pa dođe do nekih iskri, to su kroz istoriju bile i neke ozbiljnije situacije. To neko rivalstvo traje već decenijama, tako da kada to postoji te stvari su donekle očekivane".

Srbija narednu utakmicu igra protiv Portorika 10:30 po srednjeevropskom vremenu, dok će u nedelju od 14:30 protivnik biti Španija!

BONUS VIDEO

Đorđević o utakmici sa Portorikom: Daju sve od sebe da pobede kada obuku dres