Milica Marjanović
instagram/mrsbobi
Srbija - Italija Akropolis kup

twitter.com/HellenicBF

Srbija - Italija Akropolis kup, Foto: twitter.com/HellenicBF

* Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15. septembra

* Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

* "Orlovi" su u pripremnom delu ostvarili sve pobede

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Angole započinje Svetsko prvenstvo koje se održava u Kini, a izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će pokušati da na ovom takmičenju naprave korak napred u odnosu na prethodna tri najveća turnira na kojima su osvajali drugo mesto.

Srbija osakaćena pred Svetsko prvenstvo! Ovako izgleda konačan spisak!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 19:51 Srbija u subotu počinje Mundobasket mečom protiv Angole Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković * Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15.

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država nije došla u najjačem sastavu, a izvesna prilika da se pobede je upravo ova!

To naši "Orlovi" mogu da urade samo uz veliku podršku, a kakvu podršku naši momci imaju nas čini sigurnim da Srbija osvaja zlato!

Nemanja i Mirjana Bjelica

instagram/nemanjabjelica8

Nemanja i Mirjana Bjelica, Foto: instagram/nemanjabjelica8

NEMANJA I MIRJANA BJELICA

Upoznali su se na dočeku Nove godine 2007. a ušli su u bračnu zajednicu 2010. godine.

Mirjanu je iznenadila njegova visina, premišljala se da li da mu izdiktira lažni broj kao što je to uobičajno radila:

"Pomislila sam da je previsok. Ja sam visoka 176 centimetara, ali je on bio najviši čovek kojeg sam upoznala. Previsok, zaista. I sa dugom kosom." ispričala je Mirjana njihov prvi susret i nadovezala se:

"Obično sam udvaračima davala lažne brojeve telefona, ali je ovo bio prvi put da sam izdiktirala svoj pravi broj. Javio se posle pet dana".

Trifunović uvredio Saleta i reprezentativce, a onda mu je Danilović BRUTALNO odgovorio!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 30.08.2019. 18:14 Cela fama nastala je u vezi sa nepozivanjem Nikole Kalinića u nacionalnu selekciju. Predrag Danilović, Foto: Grand foto Vladimir Markovic Predsednik KSS Predrag Danilović uputio je odgovor glumcu i političaru Sergeju Trifunoviću na zapažanje da Nikola Kalinić nije deo reprezentacije na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Često su se selili zbog karijere našeg košarkaša a za sada su se skrasili u Sakramentu gde nastupa sa Bogdanovićem.

Nemanja i Mirjana Bjelica

instagram/nemanjabjelica8

Nemanja i Mirjana Bjelica, Foto: instagram/nemanjabjelica8

Radio je u Srbiji, Austriji, Španiji, Turskoj, a sad je u Americi. Upravo je njegov sin Stefan dobio pasoš te zemlje pošto je rođen 2017., pre osam godina su dobili ćerku Niku:

"Ja sam ponosan što sam Srbin. Obožavam svoju zemlju. Uvek ćemo želeti da naša deca znaju odakle su, gde su im bake i deke. Stefan će biti Srbin. Uvek će imati taj mentalitet, jer je nama važno da deca znaju svoju kulturu i mesto porekla" rekao je Nemanja o svom indetitetu i nadovezao se na to ko mu je bio najveća podrška:

"Da nije bilo Mirjane, ne bih preživeo teške prve dane u ligi. Znamo se dobro i ona je moja najveća podrška. Naravno, tu su roditelji, treneri, ali da nije bilo nje, moje devojke, žene, majke moje dece… Bez nje, ne znam da li bih bio ovde", poručio je Bjelica.

Stefan i Aleksandra Birčević

instagram/stefan.bircevic

Stefan i Aleksandra Birčević, Foto: instagram/stefan.bircevic

STEFAN I ALEKSANDRA BIRČEVIĆ

Dugogodišnju vezu sa devojkom Aleksandrom krunisao je brakom. U jednom intervjuu Aleksandra je rekla da od početka veze prati sve Stefanove mečeve, te je otkrila šta je najvažnije kada se zabavljate sa profesionalnim sportistom:

Olimpijske igra izbacuju NAJJAČI srpski sport!

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 30.08.2019. 19:46 - 30.08.2019. 20:00 Zaljubljenici u igru pod obručima biće razočarani. Olimpijske igre u Tokiju, Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA Olimpijske igre planiraju da ukinu košarku kao disciplinu od 2028. godine, prenosi Sportando. Sportando se poziva na reči bivšeg litvanskog košarkaša, a sada novinara, Rolandasa Skaisgirisa.

"Ljubav i podrška su najbitniji da bi svaka veza opstala, a pogotovo kad je reč o vezi sa profesionalnim sportistom. Takve veze često zahtevaju i puno odricanja i međusobnog razumevanja. Međutim, kada postoji ljubav, ništa nije teško" rekla je Aleksandra, a da ljubav postoji govori i podatak da odbrojava dane kad će postati otac:

"Kada smo saznali da sam trudna, odmah smo znali šta je jedna od najvažnijih i najboljih odluka koje ćemo doneti za naše dete. Ljudi često zaborave da je zdravlje na prvom mestu. Nažalost, više se pažnje pridaje materijalnim stvarima i često bude kasno kada shvatite da je zdravlje ono najvažnije i jedino bez čega se ne može. Mi smo želeli da učinimo sve što je u našoj moći da našem detetu obezbedimo osnovu za dobro zdravlje i sigurnu budućnost".

Marko i Marija Simonović

ALO!/ Vladimir Marković

Marko i Marija Simonović, Foto: ALO!/ Vladimir Marković

MARKO I MARIJA SIMONOVIĆ

Bivši košgeter Zvezde je dobio sina kada je pre dve nedelje Srbija osvojila Akropolis kup. On je u braku sa Marijom sa kojom ima ćerku Taru:

"Moja supruga i ja smo zajedno 11 godina, praktično ceo život. Naša ćerka Tara sada ima skoro tri godine i sada čekamo sina, tako da će to biti potpuno novo iskustvo. Mene je očinstvo skroz promenilo i kao čoveka i kao igrača. Sve neke stvari koje su vam bile primarne i jako bitne padaju u drugi plan, jer to dete postaje centar sveta. Biti roditelj je stvarno najbolji osećaj i često se pitam kako sam uopšte mogao da živim ranije bez deteta, čemu sam se radovao i za šta sam živeo" - rekao je Marko kada je saznao da će dobiti sina, a u intervju koji je dao za "Gloriju" možemo da vidimo da se to ostvarilo:

Otkrio detalje u vezi sa povredom Nemanje Bjelice i poručio - "Neću da gledam u tanjir drugih timova!"

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 30.08.2019. 17:50 Selektor košarkaške repreznetacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da se njegovi igrači maksimalno ozbiljno pripremaju za prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kini protiv Angole. Aleksandar Đorđević, Foto: Grand foto Vladimir Markovic Utakmica je na programu sutra od 9.30h po srednjeevropskom vremenu.

"Marija je završila Fakultet za medije i komunikacije, smer novinarstvo. Upoznali smo se 2008. i, iako smo bili veoma mladi, počeli smo vezu, koja je iz dana u dan postajala sve ozbiljnija. U jednom trenutku smo osetili da je vreme da od nas dvoje postane nas troje. Odlučili smo da budemo roditelji i stigla nam je Tara. Ime sam ja izabrao, još na početku veze s Marijom i nije bilo sile da bude drugačije. Hteo sam samo kćerku, one su tatine maze. Drugo dete može da bude dečak, nemam ništa protiv.

NIKOLA JOKIĆ I NATALIJA MAĆEŠIĆ

Nikola Jokić i Natalija Maćešić

printscreen

Nikola Jokić i Natalija Maćešić, Foto: printscreen

Oni su već duži period zajedno, a prve slike na društvenim mrežama su krenuli da "šeruju" (dele) sa svojim fanovima još 2013. godine!

Kako je Jokić postao velika zvezda, Natalija je posle interesovanja svetskih medija zatvorila Instagram profil. Ipak, Nikola sa ponosom deli svoje fotografije sa svojom devojkom još od srednje škole na svom nalogu!

Đorđević i Danilović osvajali su medalje zajedno, a niko nije znao da su bili u strašnoj svađi! Evo i zbog čega!

AUTOR: B. Z. DATUM I VREME: 30.08.2019. 15:00 Ključ uspeha u gotovo svakom sportu je dobra atmosfera kojom se objašnjava uspeh ili neuspeh nekog tima. Saša Đorđević i Predrag Danilović, Foto: Screenshoot RTS Događalo se da vodeći igrači nekih tima čitave sezone ne govore jedni sa drugima i da ti timovi beleže vanserisjke rezultate.

Kada je izabran za ALL-STAR košarkaša u NBA ligi, njegova devojka je veoma emotivno reagovala:

"Mislim da su drugi bili više iznenađeni od mene. Moja devojka je počela da plače, braća su počela da vrište i viču...ja sam pomislio dobro ljudi, u redu je..."- rekao je Jokić za TNT.

 Nikola Jokić i Natalija Maćešić

instagram printscreen

Nikola Jokić i Natalija Maćešić , Foto: instagram printscreen

Jokić je nedavno izjavio da mnogo voli crtane filmove, Sombor, konje, teren, Balaševića, riblji paprikaš i naravno Nataliju.

MIROSLAV RADULJICA

Kapiten "Orlova" je odleteo solo na Mundobasketu u Kini, ali ovaj košarkaš važi za jednog od najvećih zavodnika pod obručima, a kako i ne bi sa svojim originalnim imidžom i humorom.

Kako je Sale Đorđević prevario Slobodana Miloševića kada su '98. postali prvaci sveta!

AUTOR: R.J. DATUM I VREME: 30.08.2019. 10:58 - Predsedniče, ovi šampioni ne treba rade, jel tako, ne treba? - rekao je Saša. Sale Đorđević i Slobodan Milošević, Foto: Screenshoot RTS Pričalo se da Slobodan Milošević nije bio veliki ljubitelj sporta, ali košarkaši su 1998. godine promenili njegovo mišljenje.

On je nekad bio u vezi sa odbojkašicom Stefanom Veljković, koja je sada srećno udata za svog kolegu Srećom Lisincem.

Stefana Veljković i Ivana Dudić

instagram printscreen

Stefana Veljković i Ivana Dudić, Foto: instagram printscreen

Spekulisalo se da je Raduljica očarao i poznatu i prelepu glumicu Ivanu Dudić koja je te natpise devantovala rekavši da su samo veliki prijatelji.

VASILIJE MICIĆ I NATALIJA

Vasilije Micić i Tijana

instagram/vasamicic13

Vasilije Micić i Tijana, Foto: instagram/vasamicic13

Plejmejker Efesa, Vasilije Micić imao je fantastičnu sezonu iza sebe, pošto je sa turskim klubom prekinuo dominaciju Željka Obradovića, a igrao je i na fajnl-foru Evrolige!

Usledila je intervencija "orlova", ovako je nastao dirljiv film "Komšija Paspalj" koji će vas naterati na suze! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 22:45 Prelepo! Komšija Paspalj, Foto: printscreen * Žarko Paspalj je sa reprezentacijom Jugoslavije imao je velike uspehe * Osvojio je dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, tri zlatne i jednu bronzanu na Evropskim prvenstvima * Na Svetskom prvenstvu osvojio je zlato 1990.

Natalija je veoma važan faktor u Vasinoj karijeri, srpski košarkaš je rešio da završi studije i upisao je Pravni fakultet:

"Sada sam upisao i Pravni fakultet u Beogradu – svestan sam svih okolnosti i toga da neće ići nimalo lako, ali želja mi je da ga završim. Devojka mi je na trećoj godini prava, imam njenu podršku. Uzimao sam i privatne časove engleskog, znam koliko je to važno i za karijeru, a želja mi je da naučim još jedan jezik“ - rekao je Vasa.

Marko Gudurić i Aleksandra Dujović

instagram/marko_guduric21

Marko Gudurić i Aleksandra Dujović, Foto: instagram/marko_guduric21

MARKO GUDURIĆ I ALEKSANDRA DUJOVIĆ

Iako se Natalija ne eksponira mnogo na društvenim medijima, zaljubljeni Vasilije do ušiju ne krije svoju devojku pa često podeli slike njih dvoje na svom Instagram nalogu!

Srpski košarkaški reprezentativac i bivši bek turskog Fenerbahčea, Marko Gudurić, pored toga što je pronašao novi angažman i to u Americi, nalazi se u dugogodišnjoj vezi sa  Aleksandrom Dujović. 

"Orlovi" oduševljeni Arenom u kojoj će se igrati mečevi! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.08.2019. 13:14 - 29.08.2019. 14:48 Srbija će u subotu otvoriti Svetsko prvenstvo protiv Angole od 9.30. Košarkaši stigli u Fošan, Foto: kss.rs * Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15.

Ona je nekadašnja studentkinja sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, a često se može videti i na tribinama kako pruža podršku novom beku Memfis Grizlisa!

Stefan i Ljiljana Jović

instagram/stefanjovic

Stefan i Ljiljana Jović, Foto: instagram/stefanjovic

STEFAN I LJILJANA JOVIĆ

Srpski reprezentativac Stefan Jović se krajem 2015. oženio dugogodišnjom devojkom Ljiljanom, a 1. april naredne godine je dobio sina Vuka!

Saketi ne vodi sina u Kinu!

AUTOR: Tanjug/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.08.2019. 12:28 Italija će u Fošanu u prvoj fazi igrati protiv Srbije 4. septembra. Košarkaši Italije, Foto: twitter.com/HellenicBF Selektor italijanske reprezentacije Romeo Saketi, rivala Srbije na Svetskom prvenstvu, "precrtao" je svog sina Brajana Saketija na konačnom spisaku košarkaša za Kinu. AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.08.2019.

Oni su napravili svadbu tek prošle godine u njegovom rodnom Nišu, a slavlju su prisustvovali bivši i sadašnji saigrači srpskog plejmejkera, Majkl Cirbes, Milan Mačvan, Vladimir Štimac, direktor minhenskog Bajerna Marko Pešić...

Vladimir i Jovana Lučić

facebook/printscreen

Vladimir i Jovana Lučić, Foto: facebook/printscreen

VLADIMIR I JOVANA LUČIĆ

Oni su se venčali 2017. godine a veoma brzo je na svet stigla i ćerkica Sofija, a tu nezaboravnu godinu je krunisao srebrnom medaljom sa Srbijom na Eurobasketu.

"Umorniji sam mnogo na terenu, jer očinstvo iziskuje mnogo obaveza van terena. Ali smo i moj tim i ja sam beležili dosta dobre rezultate od kada je Sofija tu i sada kad malo bolje razmislim vrlo je moguće da je njeno rođenje dobro uticalo na moju karijeru. Nisam se mnogo promenio od kada sam postao otac, jedino što sada svoje slobodno vreme uglavnom provodim sa porodicom i onda imam više vremena da se odmorim, možda je taj odmor najviše uticao na moju igru" - rekao je Lukić za "Blic" na okupljanju košarkaša na Kopaniku!

Šarmantna TV VODITELJKA bez okolišanja: Kunem se u Bogdana!

AUTOR: Vladimir Zogović/Alo DATUM I VREME: 29.08.2019. 08:47 „Svaka čast svima, i Jokiću, i Marjanoviću, i Bjelici, ali čini mi se da sve zavisi od toga kako će Bogdanović igrati", poručuje za „Sport plus" Sanja Batar, novinarka Televizije „Ras" Sanja Batar, Foto: Alo!/Dejan Briza Iz informative u sport.

Njegova supruga i ćerka ga prate gde god da igra, a on kaže da je Sofija vrlo mirna beba.

Jovana Stojiljković

Rajko Ristić

Jovana Stojiljković, Foto: Rajko Ristić

NIKOLA MILUTINOV I BOGDAN BOGDANOVIĆ

Centar Olimpijakosa i reprezentacije Srbije, Nikola Milutinov trenutno nema devojku, baš kao i njegov saigrač Bogdan Bogdanović koji je više puta punio stranice "zabave" jer su go dovodili u vezu sa Natašom Bekvalac koja je to demantovala.

Bio je veren sa glumicom Jovanom Stojiljković, a jedno vreme se pričalo da je u vezi sa mladom teniskom zvezdom Olgom Danilović.

Boban i Milica Marjanović

instagram/mrsbobi

Boban i Milica Marjanović, Foto: instagram/mrsbobi

BOBAN I MILICA MARJANOVIĆ

Novi centar Dalas Maveriksa je jedan od najpopularnijih košarkaša u Americi, a kako da ne bude kada se svi okreću za njim i njegovom suprugom. Bobi je i snimio film sa slavnim glumcem Kijanu Rivsom, a tematika filma je akcija u kom je naš košarkaš "zloća".

Da Marjanovićima ne smeta da budu u centru pažnje govore i brojke na Instagramu, Milicu prati 20.000 ljudi dok Bobi ima 446.000 vernih fanova.

Samo u „Sport plusu": SLAVNI TRENER PROGNOZIRAO ishode mečeva uz pomoć „Alo! vodiča kroz Mondobasket"

AUTOR: Dragutin J. Bužić/Alo DATUM I VREME: 29.08.2019. 08:15 „Srbija osvaja zlatnu medalju tako što će tući Amerikance u finalu. Moja Italija rano ide kući, a broznu je rezervisana za - iznenađenje šampionata", ističe Andrea Trinkijeri Prognoza Andree Trinkijerija, Foto: Alo!/Marko Metlaš Andrea Trinkijeri je specijalno za čitaoce „Alo!"

Njih dvoje su se venčali 2014. godine i imaju dvojicu sinova, Vuka i Petra, a zabavljaju se više od deset godina.

"Milica i ja smo se upoznali jednog leta, ona je šetala livadom, a ja sam vozio traktor. Pogledala me je i pomislila: „Evo mog princa na konju”. Šalim se, naravno. Ja sam čovek sa sela i sviđa mi se da to tako vidim, mada je bilo sasvim drugačije. Upoznali smo se u Vršcu kod mog prijatelja koji se zabavljao sa Miličinom najboljom drugaricom. On je slavio rođendan i svi smo se tu zatekli. Milica mi se odmah dopala i to sam jasno pokazao. Na fin način me je u početku odbijala, ali sam bio uporan", rekao je Boban za "Gloriju".

Milica Marjanović

instagram/mrsbobi

Milica Marjanović, Foto: instagram/mrsbobi

Milica je otkrila kako se ona izborila sa silnim putovanjima, pošto je Bobi u proteklih nekoliko godina promenio dosta ekipa (CSKA, Zvezda, San Antonio, Detroit, Los Anđeles, Filadelfija i sada Dalas):

"To su sitnice koje se lako prevaziđu. Zaista se trudim da Boban i njegove potrebe uvek budu na prvom mestu, da ga kući uvek okružujemo pozitivnom energijom i na taj način damo svoj doprinos njegovoj igri" – rekla je svojevremeno Milica.

Aleksandar i Seka Đorđević

Alo/Vladimir Marković

Aleksandar i Seka Đorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković

Aleksandar i Seka Đorđević 

Došli smo i do selektora Srbije, Saše Đorđevića koji je u braku sa Sekom više od 20 godina i imaju dve ćerke, Tesu i Taru!

Đorđević pokazao na krivca što Bogdanović nije igrao, Bjelica pod velikim znakom pitanja!

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 25.08.2019. 18:30 - 26.08.2019. 08:22 Sledeći na redu su Francuzi! Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Vladimir Marković * Srpski tim je ostvario i drugu pobedu rezultatom 88:78 na Austajger kupu u Kini * Zadovoljan je igrom * Selektor je napomenuo da ne treba težiti ka egzibicijama Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je njegova ekipa prikazala dobru i koncentrisanu igru u pripremnom meču protiv Novog Zelanda.

Seka je skoro gledala utakmicu finala Akorpolis kupa između Srbije i Grčke i očigledno da je srećna talija našem selektoru, koji je da je njihova ljubav počela još iz tinejdžerskih dana:

"Često sam dolazio sa društvom u jedan kafić na Vračaru i jedne večeri sam video divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i pošto smo razmenili poglede i osmehe upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme s Partizanom i reprezentacijom", rekao je svojevremeno Sale.

Seka Đorđević

Blic/Marko Metlaš

Seka Đorđević, Foto: Blic/Marko Metlaš

Najzaslužniji za poznanstvo ovog para je Nebojša Ilić, Saletov kolega, a Aleksandrin školski drug koji im je i kumovao na venčanju.

"Imam fenomenalnu suprugu pored sebe, porodicu, prijatelje. A moj najveći uspeh u karijeri je da volim ono što radim, to je važno, a ne da radiš ono što voliš", rekao je Sale Đorđević u jednom intervjuu.

Nas zanima vaše mišljenje, koji srpski košarkaš ima najlepšu polovinu! (U nekim slučajevima i trećinu)

Iz naše ankete diskvalifikovani su Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović pošto nemaju partnerku. 

 

Mundobasket počinje, a Srbija otvara takmičenje sa Angolom od 09:30 časova!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!