Andrea Trinkijeri
Alo!/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo!/Marko Metlaš

Prognoza Andree Trinkijerija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri je specijalno za čitaoce „Alo!“ uložio trud i košarkaško znanje i korak po korak projektovao pobednike grupa i eliminacione faze Svetskog prvenstva u Kini.

Kraj za Grke u četvrtfinalu

Prema mnogim kladionicama, Grčka ima solidne šanse da dogura daleko, ali ne i prema predviđanjima trenera Partizana: - Ukoliko nalete na Australiju u četvrtfinalu, Grci nemaju šanse. Kažem vam, Australija ima tim za velika dela.

Na kraju našeg vodiča kroz Mondobasket je stavio autogram, kao garanciju u ono u šta čvrsto veruje. Njegovo predviđanje je bez imalo zadrške: „Srbija osvaja titulu šampiona planete!“

- Ne kažem da će biti lako, ali sam ubeđen da su se stvorili svi uslovi da vaša reprezentacija pobedi Amerikance u velikom finalu Svetskog prvenstva u Kini. To za mene ne bi predstavljalo posebno iznenađenje. Imam osećaj da bi, zapravo, pravo iznenađenje moglo da se dogodi u borbi za treće mesto, a to je da Australija u tom duelu šokira Španiju i nađe mesto na pobedničkom postolju - kaže Trinkijeri.

OVAKO TRINKIJERI VIDI RASPLET NA SP

GRUPA A: 1. Poljska 2. Kina. GRUPA B: 1. Argentina 2. Nigerija. GRUPA C: 1. Španija 2. Portoriko. GRUPA D: 1. Srbija 2. Italija. GRUPA E: 1. SAD 2. Turska. GRUPA F: 1. Grčka 2. Crna Gora. GRUPA G: 1. Francuska 2. Nemačka. GRUPA H: 1. Litvanija 2. Australija.

NOVOFORMIRANE GRUPE - DALJE IDU

GRUPA I: 1. Poljska 2. Argentina. GRUPA J: 1. Srbija 2. Španija. GRUPA K: 1. SAD 2. Grčka. GRUPA L: 1. Australija 2. Litvanija.

Andrea Trinkijeri

Alo!/Marko Metlaš

Autogram na prognozu: Andrea Trinkijeri, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Trener Partizana potrudio se da bude maksimalno objektivan, pa svoje Italijane nije pogurao ni po navijačkoj osnovi.

Neviđeni skandal! Posle ovoga što je Kalinić uradio ni on više nije mogao da ćuti!

AUTOR: Alo!; DATUM I VREME: 28.08.2019. 17:47 - 28.08.2019. 18:24 Bruka! Nikola Kalinić, Foto: Alo/V.Marković Bivši reprezentativac Nikola Kalinić izazvao je talas besa nakon što je na svom Tviter profilu retvitovao sraman citat sa profila Tanzanije. Igrač koji je izostao sa spiska reprezentativaca koji su otputovali u Kinu, Kalinić je na najgori mogući način prokomentarisao postavljanje tenka ispred stadiona Crvene zvezde.

- Nažalost, mišljenja sam da Italija neće stići ni do četvrtfinala. Naša reprezentacija nema kvalitetnog centra za ovako veliko takmičenje - jasan je 51-godišnji stručnjak rođen u Milanu.

ČETVRTFINALE

I1 - J2: Poljska - Španija (POBEDNIK ŠPANIJA)

K1 - L2: SAD - Litvanija (POBEDNIK SAD)

J1 - I2: Srbija - Argentina (POBEDNIK SRBIJA)

L1 - K2: Australija - Grčka (POBEDNIK AUSTRALIJA)

POLUFINALE

Španija - SAD (POBEDNIK SAD)

Srbija - Australija (POBEDNIK SRBIJA)

ZA TREĆE MESTO

Španija - Australija (POBEDNIK AUSTRALIJA)

FINALE

Srbija - SAD (POBEDNIK SRBIJA)

Srbiju od starta vidi kao apsolutnog favorita.

- Iz početne grupe izlazite sa prvog mesta, Italija ide dalje sa druge pozicije. I u novoformiranoj grupi vas vidim kao lidera, ali će u eliminacije Španija pre Italije. Tu se za „azure“ priča završava. Uzimajući u obzir rasplete ostalih grupa, Srbija bi u četvrtfinalu preskočila Argentinu, a u polufinalu Australiju, za koju verujem da može mnogo. Na kraju, Srbiji dajem prednost u finalu u odnosu na Amerikance - odlučno će naš prognozer.

Kao još jednu od mogućih senzacija, Trinkijeri vidi selekciju Poljske. Baš njima daje prednost u novoformiranoj grupi s Argentinom, ali u četvrtfinalu, u mogućem duelu sa Španijom, posle duže pauze, kao pobednika zaokružuje „crvenu furiju“.

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!