PROMENE U HUMSKOJ? Mijailović kandidat za predsednika Partizana
KK Partizan

Prvi čovek košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović kandidovao se za predsednika sportskog društva iz Humske.

- Podneo sam kandidaturu za mesto predsednika JSD Partizan i tim povodom želim da se obratim kompletnoj crno-beloj javnosti. Očigledno je da aktuelna rukovodeća garnitura već neko vreme ne radi posao kako treba i da je potrebna sveža krv koja bi predano radila na oporavku čitavog sportskog društva i pomagala svaki klub pojedinačno. Njihov četvorogodišnji mandat je istekao pre tri godine, skupština nije sazvana pilično dugo i tek sada kada sam ja javno istako želju da se kandidujem, ona je sazvana velikom brzinom za 12. septembar u 17 časova. Aktuelno rukovodstvo JSD Partizan nije našlo za shodno da o tome obavesti javnost. Kao da armija naših navijača ne zaslužuje da zna da će se održati izbori u najvišem telu našeg sportskog društva. Čujem da planiraju organizaciju tri prstena privatnog obezbeđenja za Skupštinu JSD. Da je brane od koga? Od predstavnika klubova koji se bore za taj Partizan? Spominju se razne pretnje ljudima iz uslovno rečeno manjih klubova. Da će ostati bez posla, da će im se desiti ne znam šta... Svašta se priča... Čujem da su direktoru jednog on naših klubova koji operativno pomaže rad JSD obećali restoran Partizana na poklon, a da će restoran biti obnovljen o trošku fudbalskog kluba, samo ako pobedi kandidat aktuelne vladajuće garniture u JSD Partizan. I onda čujem da je svom predsedniku kluba rekao da je on doneo odluku da glasa jer je dobio ponudu koja se ne odbija. A bez obzira na predsednika, pravo glasa ima zakonski zastupnik, odnosno lice zavedeno u APR-u- rekao je Mijailović.

KK Partizan

 

 

Ističe da ima plan koji bi sproveo u delo ukoliko postane predsednik SD Partizan.

(UŽIVO) EVROBASKET DEVETI DAN Srbija se seli u Berlin, dan odmora na Evropskom prvenstvu

- Novi Upravni odbor SD i dalje treba da najvećim delom čine predstavnici klubova, ali smatram i da moraju da se otvore vrata za ugledne privrednike, dokazane Partizanovce koji već pomažu, ili su pomagali, ili žele da pomognu neke od naših klubova. Taj odnos bi trebalo da bude 80-20 u korist predstavnika klubova koji bi i dalje odlučivali o svojoj sudbini, ali bi na taj način izašli iz čaure i otvorili prostor za pravljenje održivog budžeta sportskog društva od kojeg bi oni najmanje profitabilni klubovi imali najveću korist. Klubovi ne treba da žive od milostinje jednog kluba. Naravno, fudbalski klub i košarkaški klub, kao perjanice sportskog društva koje oko sebe generišu najveću bazu navijača, moraju da pronađu način da deo zarađenih ili sredstava dobijenih od sponzora preusmere na ostale članove crno-bele porodice, ali i JSD Partizan mora da ima svoj budžet.

EKSKLUZIVNO Sveštenik Srđan Jablanović bodrio srpske košarkaše u Pragu: Momci, neka vas Bog blagoslovi (VIDEO)

Akcenat je bacio na sportske obejkte koji se nalaze u lošem stanju.

- Pogledajte stadion Partizana, pogledajte prateće objekte, atletsku stazu... O unutrašnjosti prostorija da ne pričamo. Sve to može i mora da se obnovi i privede nameni tako da svi klubovi od toga imaju korist. Mi imamo prostora i da sagradimo zajedničku trening dvoranu, napravimo teretanu, obnovimo restoran od kog su ostali goli zidovi.... Sve se to može ako radimo zajedno i ako se članice JSD Partizan sastaju češće, a ne samo po potrebi kada je izborna godina ili kada treba nešto da se izglasa u interesu aktuelne rukovodeće strukture sportskog društva. Kada vidim da smo došli u situaciju zbog nekih neodgovorinih ljudi, da im ne spominjem imena, lako će se prepoznati... Da smo zbog njihovih neodgovornih nastupa u javnosti, nekih nečinjenja i nekih radnji iza zatvorenih vrata došli u situaciju da se navijači Partizana dele i prepucavaju ako podržavaju jedan klub iz porodice, onda su automatski protiv onog drugog. Te zato što uprave nisu u dobrim odnosima, te iz nekih drugih razloga koji su plod mašte onih koji bi da mešerate i ubiru plodove od Partizana... To su nedopustive stvari i toga me je jako sramota. Kao partizanovac, kao neko ko je sebe posvetio Partizanu, neko ko svoj novac ulaže u Partizan, stidim se tog šizofrenog stanja. Teške godine za crno-belu porodicu su neke stvari isterale na čistinu, sada je vreme da obnovimo to zajedništvo i porodičan odnos jer je Partizan veći i važniji od svih nas - naveo je prvi čovek KK Partizan.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Ostoja ne krije da ima podršku većine čelnika klubova unutar sportskog društva.

Obavio sam razgovore sa mnogim predstavnicima naših klubova. Sa našom crno-belom braćom. Mogu ponosno da kažem kako me oko 70% njih podržava. Ipak, ne znam šta do ponedeljka može da se desi zbog pritisaka o kojima sam samo delimično pričao. Voleo bih da pobedi onaj kome naši klubovi veruju. Pa ako to i ne budem ja, u redu, oni će svi ostati naša braća. Ali ne mogu da se mirim sa ucenama, pretnjama, pritiscima... Aktuelne rukovodioce JSD Partizan kao pre svega navijač Partizana molim da nađu neke druge poslove ili otvore svoje firme, a da prestanu više da žive na račun Partizana. Predstavnike klubova javno pozivam da glasaju po savesti, svojom glavom, i obećavam im da im niko neće smeti ništa i da ćemo i nakon ove skupštine svi bez obzira na ishod ostati crno-bela porodica. Pozivam organizatore Skupštine da organizuju uživo prenos Skupštine, da naši navijači vide kako teče izborni proces. Ja se za ovu funkciju nisam kandidovao zato što nemam šta drugo u životu da radim, nego jer želim da obnovimo naše sportsko društvo, zato što volim Partizan i hoću da se borim za njega. Pa u ponedeljak neka bude po savesti i neka pobedi naš Partizan - rekao je predsednik crno-belih za Mozzart sport.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading