KO JE GORDAN PETRIĆ - NOVI TRENER PARTIZANA Crvena zvezda htela da ga dovede, Partizan je preduhitrio, sad se vraća u teškom trenutku
Printscreen

Tako je postalo definitivno da će on zameniti Iliju Stolicu posle ispadanja iz Lige Evrope. U prvom satu posle šamara od AEK-a bilo je jasno da će doći do promene na klupi, pričalo se o dolasku Save Miloševića, na kraju je došlo do veleobrta i promene. 

LEGENDA PARTIZANA 

Petrić je rođen 30. jula 1969. godine i karijeru je započeo u OFK Beogradu. Proveo je tamo dve sezone i potom je prešao u Partizan. Crno-beli dres nosio je četiri godine (1989. do 1993).

Doveo ga je Ivan Golac i sa klubom je osvojio prvenstvo Jugoslavije i Kup. Stigao je u Humsku kao prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije. Bili su najbolji u Čileu 1987. godine. 

PREOKRET U HUMSKOJ Gordan Petrić novi trener Partizana

TOKOM KARIJERE JE BORAVIO I NA OSTRVU 

Posle uspešne epizode u Partizanu, Gordan je otišao u Škotsku, u ekipu Dandija i tamo ga je baš Golac predstavio Škotima kao sjajnog igrača. Na ostrvu je stekao kultni status, brzo je postao ljubimac navijača. Dovoljno je reći da je posle osvajanja Kupa i pobede protiv Rendžersa 1995. godine, tim iz Glazgova odmah odlučio da ga kupi. 

-Zvao me Nirnberg, Zečević, Bjeković i Ćurković nisu uspeli da se dogovore oko obeštećenja. Ostao sam u Partizanu, pa se pojavio Dandi sa Golcem. Bio je boem, zvao me je da dođem i otišao sam. Obeštećenje je bilo 600.000, puta tri godine, 1,8 miliona funti. Kada bi rekao ljudima za koju platu sam otišao u Dandi, rekli bi da sam budala. Ipak, brzo sam se adaptirao i posle 14 meseci prešao u Rendžers - rekao je Petrić. 

Igrao je potom za AEK, pa se vratio u Škotsku, u Harts, pa je imao kratak povratak u Partizan gde nije odigrao ni minut. Karijeru je završio u kineskom Sičuanu. 

U PARTIZANU JE BIO FUNKCIONER, A ONDA I TRENER 

Petrić je imao veliki uticaj na to što je Partizan krajem prve decenije 21. veka uspostavio dominaciju, osvojio šest uzastopnih titula i igrao u Evropi. On je bio generalni sekretar kluba posle Žarka Zečevića 2007. godine. Pomogao je timu iz Humske u važnom periodu, ali se potom povukao zbog zdravstvenih problema. 

Nekoliko godina kasnije odlučio je da postane trener, krenuo je u Bežaniji krajem 2012. godine. Potom je bio pomoćnik selektora Ljubinka Drulovića 2014. godine. Bio je u Zemunu, Čukaričkom i Radu, pa je u sezoni 2018/19 radio u Partizanu kao pomoćnik Zorana Bate Mirkovića. Posle toga je radio u AEL-u i Gorici. 

Sada ima priliku da se dokaže i kao šef struke, a ne kao pomoćnik. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading