BOMBA U HUMSKOJ Partizan vraća čoveka koji je zlatnim slovima upisan u istoriju "večitih derbija" (FOTO)
FK Partizan/Miroslav Todorović

Navijačima Partizana će se svideti ova vest: Milan Lukač se vraća u Humsku, javlja portal Telegraf! Posle odlaska Vladimira Stojkovića u Al Feihu bilo je jasno da će u klub stići još jedan golman, a izbor je pao ma ljubimva "grobara". 

Lukač (35) je tako posle nekoliko godina boravka u Turskoj na pragu povratka u Humsku. Iskusnom golmanu je ovoga leta istekao ugovor sa turskim Akhisarom, u kom je u minulih šest godina stekao status legende, čak nosio i kapitensku traku. Partizanu odgovara što je slobodan i očekuje sa da pre meča protiv Sočija i zvanično potpiše za crno-bele. 

BOMBA U HUMSKOJ Partizan vraća čoveka koji je zlatnim slovima upisan u istoriju

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Navijači Partizana su Lukača zauvek "urezali" u srca zbog 146. večitog derbija protiv Crvene zvezde, 2014. godine, u kom je odbranio čak dva jedanaesterca (Nikoli Mijailoviću i Milošu Ninkoviću) i doprineo pobedi crno-belih (golovima Nikole Drinčića i Nemanje Kojića), koja je izazvala delirijum iako se znalo da će titula u komšiluk.

Samo se još jednom u istoriji desilo da jedan klub ne iskoristi dva penala na jednom "večitom derbiju". Davne 1970. godine u 43. derbiju, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković sačuvao je mrežu posle udaraca sa 11 metara Daneta Petrovića i Momčila Vukotića. Pre dolaska u Humsku, branio je boje Mladosti iz Bačkog Jarka, Žarkova, Srema, Čukaričkog, AEK iz Atine i OFK Beograda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading