PREVARA!? Novi detalji o Asanu, strani klub vukao konce, pojavili se i važni datumi!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Slučaj Asano će doživeti epilog na sudu. Nadležan je i naš sud po ugovoru koji je potpisan, i nadležni su organi FIFA. Ovo je verovatno prevara u kojoj je učestvovao jedan strani klub, koji je s Asanom hteo da izbegne da plaća transfer Partizanu, i da je na taj način, da dobije više para, i on sam bio deo toga - počeo je Vučelić tokom gostovanja na TV Pink.

- Govori se da smo mi zlostavljali, ponižavali ili ucenjivali i da su mu kasnile plate. Dakle ovako, 5.10.2020. Asano je dobio platu. Pa onda 4.11. je dobio platu. Pa 8.12. je dobio platu, 12.1. je dobio platu, 18.2.2021. je dobio platu, 26.3. je dobio platu i deo duga od ranije. I 5.5. je trebalo da dobije platu da nije njegovog odlaska. Tako je on ponižavan, a u FIFA postoji pravilo, da igraču mora da bude ugrožen status ili egzistencija.

Vučelić potom ističe da postoji još jedan uslov koji Asano nije ispunio pre odlaska u Japan.

- Asano sa tim samo u ovoj godini bi do sada dobio 240.000 evra. On je to zaradio, ja samo kažem da mu ne bi bila ugrožena egzistencija u Srbiji. On je spreman da nas tuži za COVID plate koje su umanjene i u Realu i u Interu i svuda. On je naplatio svoje igre i te kako. I po našim zakonima, on ne može da raskine ugovor jednostrano na ovaj način. Naročito jer nijednim aktom ni on ni advokati nisu rekli "ako ne platite, mi raskidamo ugovor". A to upozorenje je nužno, to kažu i naši i FIFA propisi.

Predsednik Partizana napominje da crno-beli žele da sudskim putem dobiju ono što im pripada.

- To radi naš advokat Zoran Damjanović, koji je već vodio slučaj sa Goguom koji smo mi dobili. Mi smo oštećeni i to ćemo navesti u zahtevu. Epilog će biti na sudu. Ne mogu da garantujem ništa, ali svi argumenti su na našoj strani - zaključio je Milorad Vučelić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading