Milorad Aleksić
Facebook/Milorad Aleksić
Milorad Aleksić

Facebook/Milorad Aleksić

Milorad Aleksić, Foto: Facebook/Milorad Aleksić

Mladi stručnjak iz Kikinde se oglasio preko društvenih mreža i obratio se za pomoć kako bi se što pre vratio u zemlju! 

"U haosu sam, panici. Upravo sada se useljavam u novi stan, četvrti za četiri dana. Neverovatno je šta sam preksinoć proživeo zbog jedne žene, koja me je prijavila policiji tvrdeći da moj test nije važeći. Ona je toliko uznemirila celu zgradu da su svi tražili da se iselim, jer nisu želeli stranca u svojoj blizini. Proveo sam celu noć u policiji, dok iz agencije nisu potvrdili da je test validan i da sam negativan na virus korona. Neprijatno je bilo i policajcima" - uzbuđeno priča, za "Novosti", Milorad Aleksić.

On je pokušao da se vrati u Srbiju, ali nije mogao da se ukrca ni u avion za Minhen (Nemačka), jer nije iz EU.

"Srećom, uz mene su iz VS Uzbekistana. Imam i podršku VS Srbije, često se čujem sa direktorom Đorđevićem. Ali, nisam se ovome nadao, jer sam se testirao na kovid-19 i negativan sam" - priča Aleksić.

"Problem je što ovde postoje čarter-letovi samo za ruske građane. Ipak, nadam se da će biti sve u redu. Samo da se više ne selim svakog dana iz stana u stan i ne doživljavam neprijatnosti. Inače, u Taškentu se sve zatvara, ljudi postaju sve nervozniji" - opisuje stanje Aleksić.

"Moja supruga ne izlazi iz kuće, jer ne daj bože da se zarazi, ko će da nam čuva decu. Da smo ovde svi zajedno, zaključali bismo se u stan i čekali da pandemija prođe" - zaključio je Aleksić.