Goran Vesić
Alo!/Marko Metlaš
Goran Vesić

Alo!/Marko Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, najavio je najveću rekonstrukciju hale Pionir, od njene izgradnje vrednu dva miliona evra. Na taj način će beogradski hram sporta ispunjavati sve moderne standarde i poprimiće velelepan izgled. Zamenik gradonačelnika je istakao da su juče otvorene ponude na tenderu za proširenje kapaciteta dvorane.

PROČITAJTE JOŠ:

PORODIČNI IZLET! Iz Amerike došli u očevu domovinu da bi trčali Beogradski maraton! (FOTO + VIDEO)

ULTRAMARATONAC PREDRAG KNEŽEVIĆ JAČI OD BOLA! Srpski Supermen završio trku u Njujorku deseti i kroz cilj prošao sa našom trobojkom! (VIDEO)

PROŠLO JE 25 GODINA! Na današnji dan je poginuo legenda Formule 1! ( FOTO + VIDEO)

– Rekonstrukcija će biti rađena da bi dvorana ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najviđeg evropskog i svetskog ranga. Oćekuje se da SC Tašmajdan naredne nedelje zaključi ugovor sa izabranim ponuđače - rekao je Vesić.

On je takođe najavio da će nakon rekonstrukcije dvorana dobiti potpuno novi profesionalni parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine.

– Biće izvedeni i radovi na sistemima za ventilaciju, kao i drugi radovi u unutrašnjosti hale u postojećim gabaritima. Radovi če početi odmah po završetku tekuće sezone, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove sezone u košari - najavio je Vesić.

Vesić je rekao da je ponosan zbog toga što će se na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića ispred dvorane postaviti bista profesora Aleksandra Nikolića začetnika srpske košarke. On je takođe dodao da je rekonstrukcija dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ najveća od izgradnje dvorane i da će koštati oko dva miliona evra, odnosno 220 miliona dinara.