Dragan Lazić
Alo!
Dragan Lazić

Alo!

Dragan Lazić, Foto: Alo!

Kako se navodi u saopštenju saveza, u srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovana je spremnost za saradnju i učešće Šahovskog saveza Srbije u budućim važnim projektima Svetske šahovske federacije.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovana je spremnost za saradnju i učešće Šahovskog saveza Srbije u budućim važnim projektima Svetske šahovske federacije. Kao bitan uslov da do toga dođe, Dvorkovič i Lazić konstatovali su da je važno da se što pre putem reprograma reše nasleđene visoke finansijske obaveze Šahovskog saveza Srbije prema FIDE. Lazić je posebno zahvalio administraciji FIDE, koja je ovom pitanju prišla sa puno razumevanja.

Na kraju razgovora Dragan Lazić pozvao je predsednika FIDE da naredne godine, a posle pobošljanja epidemiološke situacije, poseti Srbiju, što je ovaj sa zadovoljstvom prihvatio.

Arkadij Dvorkovič je jedno od značajnijih imena u političkom i društvenom životu Rusije. Od 2008. godine bio je pomoćnik predsednika Rusije, kada je tu dužnost obavljao Dmitrij Medvedev, a posle toga u jednom mandatu bio je potredsednik Vlade Rusije, kada je takođe predsedavao Medvedev. Od 2018. godine nalazi se na čelu Upravnog odbora državnog Razvojnog fonda "Skolkovo" i u tom svojstvu, 2019. godine, kao član delegacije predsednika Rusije Vladimira Putina, sa ministrima u Vladi Srbije potpisao je niz značajnih ugovora o važnim državnim projektima.

Mesto čelnog čoveka Svetske šahovske federacije nije njegova prva visoka sportska funkcija. Obavljao je ulogu predsednika Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ: