Božidar Maljković
Alo! V. Zogović
Božidar Maljković

Alo! V. Zogović

Božidar Maljković, Foto: Alo! V. Zogović

Maljković je u kraćem razgovoru za "Alo" naglasio da uživa na Memorijalu, kao i da se nada da će ugledati neke nove asove.

"Puno sam voleo boks i sa pomenutim Brankom Pešićem sam sedeo kada su se borbe održavale u Hali sportova. Olimpijski komitet Srbije pomaže boksu u poslednje vreme. Boks je imao puno pravnih i statusnih problema. Dolaskom Nenada Borovčanina na njegovo čelo, čovek pravi pravu reformu boksa i vraća ga na pravi put, ustanovljava ligu. Nema puno publike u Pinkiju, u Jagodini je bilo puno, ali dobro. Korak po korak, ova zemlja je uvek imala jake momke, brze, čvrste, pametne i velike šampione", rekao je Maljković.

On se potom osvrnuo i na sve legende boksa koje su sedele u prvim redovima danas.

"Treba samo pogledati ovaj prvi red okolo. Boks je kao i košarka veština, plemenita. Vratiće se boks. Volim ovaj sport i da gledam. Sećam se kada sam išao na Kalemegdan da gledam boks sa ocem i rodbinom. Ovo je s jedne strane povratak u istoriju jer vidim oko sebe puno starih šampiona, ali i pogled u budućnost jer gledam buduće nade", istakao je Maljković.

On je dodao i da se OKS dogovorio da pomogne boksu koji i na globalnom nivou ima veliki problem.

"Pre dve nedelje su bili predstavnici najjače škole boksa na svetu kod mene u kabinetu, ruska škola. Rusi su napravili kubanski boks, dali su im trenere", ispričao je Maljković.

Za kraj, predsednik OKS otkrio je i koji je njegov omiljeni bokser svih vremena.

"Mate Parlov. Lično sam ga poznavao. Ranko Žeravica mu je bio prvi komšija pa kad sam dolazio kod njega, družili smo se sa Matom i njegovim ocem", rekao je Maljković.