Srbija - Francuska rukomet
Alo/Marko Metlaš
Srbija - Francuska rukomet

Alo/Marko Metlaš

Srbija - Francuska rukomet, Foto: Alo/Marko Metlaš

Srbija je pre dva dana na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Francusku u Zrenjaninu 27:24, što je prvi trijumf protiv "trikolora" posle 20 godina.

- Stajali smo kao tim, borili se, iznenadili Francuze. Ni oni nisu očekivali da smo sposobni tako da odigramo. Pokazali smo pravo lice, kakvo bi trebalo da imamo stalno, od Zrenjanina pa na dalje - izjavio je Đorđić za sajt RSS.

Bek Benfike istakao je da je igrati za reprezentaciju poseban osećaj.

- Posle utakmice sam bio prazan kao balon. To su emocije za koje ne znaš ni da ih imaš u sebi. Reprezentacija je nešto posebno, klub je klub. Za državu se igra srcem, drago mi je da sve funkcioniše, da imamo atmosferu, da se radi, da je svako pun želje, da se vidi koncept igre. Čovek, kada god dođe u reprezentaciju, nada se najboljem, jer inače ne bi ni dolazio. Čak i da nismo pobedili, a da smo videli da možemo da se držimo, samo zbog tog pristupa, energije i vajba, mnogo bismo dobili - rekao je on i dodao da su Francuzi sigurno individualno najbolji tim na svetu.

Sledi revanš u Kreteju 9. januara, a prema Đorđićevim rečima ekipa je spremna da izađe na teren i bori se, posebno jer Francuzi sada imaju dodatni motiv.

- Naravno da će biti reakcija, hteli su i u drugom polvremenu da je pokažu, video sam to kada su izlazili iz svlačionice. Sigurno nisu očekivali poraz. Mislili su da može biti teška utakmica. Šta god ljudi mislili o srpskoj reprezentaciji, uvek su protivnici poštovali jer znaju da imamo jako dobre individualce i da može da krene po zlu ako ne igraju 100 posto.

Sada imaju pojačanu dozu respekta, videli su da kada igramo kako treba ne mogu da se opuste, podvlači Đorđić.

- Probali su da se vrate u drugom poluvremenu, ali protivnik je bio u pozitivnom transu, ne ide baš tako. Tek smo jednu utakmicu pobedili. Najgore bi bilo da se opustiš, to bi bila najveća greška za jednog sportistu. Moramo da radimo dalje, da verujemo u nas, u sistem, da se borimo, pa ćemo videti. Kao što u Zrenjaninu nisam očekivao pobedu ili poraz već da se pridržavamo zadataka i borimo. Kada na kraju kažemo sve smo dali od sebe, sve smo ispoštovali, pa šta Bog da. Sada idemo tako u Kretej i videćemo kako će biti - zaključio je Đorđić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: